fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Odprti poziv za umetnike ali producente za oder360

Odprti poziv za umetnike ali producente za oder360

Zavod EN-KNAP v okviru projekta oder360 objavlja javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje.

Projekt oder360 pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije v obliki virtualizacije predstav (posneto s 360° kamero iz središča odra) in vodenega ogleda teh predstav z VR očali v različnih prostorih. Projekt ne želi nadomestiti klasičnega ogleda predstav, temveč vzpostaviti nov pogled, simulaker gledališča v novih okoljih in okoliščinah. Poleg spletnega izobraževanja vabi zavod EN-KNAP zainteresirane umetnike ali producente, ki delujejo v Sloveniji, da se prijavijo na razpis za virtualizacijo svojih že izdelanih predstav. Izbrane predstave bodo v sodelovanju s posameznim avtorjem in ustvarjalci pripravili in posneli s 360 stopinjskimi kamerami, ambisoničnim zvokom in ustrezno svetlobno podporo.

 

Dogodek spada v sklop projekta oder360, ki ga izvaja Zavod EN-KNAP in je del Partnerske mreže Centra za kreativnost. V okviru programa se med 16. in 18. februarjem 2021 izvajajo tudi spletne  delavnice, s katerimi želi zavod EN-KNAP zainteresirani javnosti predstaviti projekt oder360 in njegov potencial, njegovo podstat, uporabljeno tehnologijo in uporabljene pristope k virtualizaciji sodobnih uprizoritvenih praks.

Kriteriji

Na razpis se lahko prijavijo ustvarjalke in ustvarjalci ali producenti s področja sodobnih uprizoritvenih praks, z dejavnostjo, registrirano v Sloveniji, z že izdelano celovečerno predstavo.

 

Prednostno bodo obravnavali predstave sodobnih uprizoritvenih praks, ustvarjene v zadnjih dveh letih. Vso tehnično podporo, prostor za vaje (prilagajanje na 360°) in snemanje– veliki oder Centra kulture Španski borci (predvidoma v marcu 2021 ali po dogovoru), vso potrebno obdelavo posnetka za VR predvajanje, distribucijo z VR opremo Zavoda EN-KNAP in del morebitnega zneska odkupa predstave. Potencialne stroške honorarjev nastopajočim za čas snemanja in ostale morebitne stroške krije prijavitelj sam.

Prijave

Vsebina prijave naj vsebuje opis predstave in videoposnetek celotne predstave in tehnične zahteve. Prijave pošljite na zala.cesnik@en-knap.com najkasneje do 26. 2. 2021. 

 

Izbor treh predstav bo skupaj z zunanjimi strokovnjaki opravilo umetniško vodstvo Zavoda EN-KNAP. Kandidati bodo o rezultatih razpisa obveščeni najkasneje do 2. 3. 2021

Dodatne informacije

Zala Česnik, zala.cesnik@en-knap.com

 

ZAGOTOVLJENA JE VSA TEHNIČNA PODPORA, PROSOTR ZA VAJE IN SNEMANJE, POTREBNA OBDELAVA, DISTREIBUCIJA TER DEL MOREBITNEGA ZNESKA ODKUPA PREDSTAVE.

RAZPISOVALEC

Zavod EN-KNAP

ROK ZA PRIJAVE

26. feb 2021