fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Kreativni pogon: BETI

Kreativni pogon: BETI

Podjetje Beti d.d. vabi k sodelovanju ustvarjalce, oblikovalce oz. arhitekte, ki imajo znanja in izkušnje na področju priprave in postavitve kreativnega sejemskega prostora ter predstavitve podjetja na sejmu.

Podjetje Beti d.d. se je odločilo za predstavitev na vodilnem mednarodnem sejmu za tehnični tekstil in prejo, Techtextil Franfurt, ki bo potekal med 21. in 24.6.2022, prvič. Zato vabi k sodelovanju oblikovalce oz. arhitekte, ki bodo podprli podjetje pri oblikovanju postavitve sejemskega prostora, načrtovanju trženjskih pristopov in pripravi trženjskih gradiv za predstavitev na sejmu.

 

Cilj sejemske udeležbe je srečati se z obstoječimi strankami, agenti in dobavitelji, predstaviti se novim potencialnim kupcem ter pridobiti njihovo zanimanje za tehnični tekstil, kot so preja za tehnični tekstil (Trisit) in preja za zaščitna oblačila (Tekstina). Uspešnost sejma bodo merili med drugim s številom pridobljenih kontaktov in opravljenih sestankov, dolgoročno pa tudi s pridobljenimi novimi posli.

 

Podjetje je specializirano za proizvodnjo barvane poliamidne preje, iz katere kupci izdelujejo različne izdelke, kot so športne nogavice, spodnje perilo, medicinske izdelke idr. Usmerjajo se predvsem v funkcionalne, reciklirane in druge trajnostne materiale. Za najnovejši izdelek, prejo DyeCare 1.0., ki je narejena iz recikliranih plastenk, so prejeli zlato priznanje za inovativnost Gospodarske zbornice Slovenije. Razvili so postopek barvanja, pri katerem prihranijo 51 % vode, 24 % električne energije in ustvarijo za 34 % manj CO2, kakovost in funkcionalnost izdelka pa ostane nespremenjena. Vizija podjetja je postati evropski razvojni dobavitelj specialnih barvanih in tehničnih prej, zato upoštevajo trajnostne vidike poslovanja in razvijajo proizvodne postopke, ki so prijazni do okolja.

 

Skupaj z izbranimi ustvarjalci želijo zasnovati inovativen, kreativen in trajnosten način sejemske predstavitve podjetja in izdelkov, kar pomeni grafično zasnovo in izgled sejemskega prostora, gradiv za sejemski nastop ter kreativni način predstavitve glavnega izdelka, barvane preje oz. izdelkov iz preje. Sejemski prostor je velikosti 12 m² (dolžine 4 m in širine 3 m) in je možno izbrati eno od tipskih predstavitev na sejmu, ki jih je podjetje že dogovorilo z organizatorji sejma.

 

V prilogi povabila dodajamo predstavitev podjetja glede nastopa na sejmu in predstavitev preje DyeCare 1.0.

 

ROK ZA PRIJAVO: 20. feb 2022

 

Izziv nastaja v sklopu projekta Kreativni pogon, ki ga izvajata Center za kreativne industrije (CKI) Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) v okviru Partnerske mreže CzK 2022. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

PRIJAVA NA IZZIV

Na izziv se prijavite preko obrazca, kjer vpišete:

  • ime, predstavitev organizacije, kontakte oz. svoj življenjepis s ključnimi referencami in morebitnimi spletnimi povezavami ali fotografijami do vašega dela in slike referenčnih izdelkov,
  • kratko motivacijsko pismo (do 500 znakov), kje vidite priložnosti pri sodelovanju s podjetjem.

IZBOR IN POGOJI ZA SODELOVANJE

Za področje oblikovanja sejemskega prostora in sejemskega nastopa bomo naredili izbor na podlagi referenc in razgovorov s prijavljenimi ustvarjalci. Na podlagi razgovora bodo ustvarjalci dobili še dodatne želene informacije za pripravo konkretne rešitve in ponudbe. Izbrali bomo enega ustvarjalca ali podjetje, s katerim bo podjetje sklenilo sodelovanje oz. pogodbo o sodelovanju, na podlagi ponudbe ustvarjalca oz. ustvarjalnega podjetja.

 

Razgovore z ustvarjalci in izbor bodo opravili predstavniki podjetja, mentor podjetja pri projektu sejemskega nastopa in predstavnik Centra za kreativnost in Centra za kreativne industrije.

Organizira

BETI d.d.

Rok za prijavo

20. feb 2022