fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Make it Curcular Challenge

Make it Curcular Challenge

Tekmovalni izziv vabi oblikovalce in kreativne podjetnike po vsem svetu, da predložijo inovacije, ki temeljijo na oblikovanju.

Ko gre za podnebno krizo, ni časa za cinizem. Ker milijoni ljudi že na lastni koži občutijo posledice segrevanja planeta, moramo naprej z optimizmom in zagonom. To je gonilna sila četrtega izziva What Design Can Do (WDCD) v sodelovanju s fundacijo IKEA: Make it Circular Challenge.

 

Do 11. januarja 2023 to globalno oblikovalsko tekmovanje poziva vse inovatorje – od oblikovalcev do podjetnikov –, da predložijo svoje najdrznejše podnebne rešitve z uporabo krožnega oblikovanja. Zmagovalni predlogi bodo uresničeni z razvojnim programom. Končni cilj je ustvariti izdelke, storitve in sisteme, ki so osredotočeni tako na uporabnika kot na zemljo, s čimer pokažejo, da si krožne prihodnosti ni le mogoče zamisliti, ampak jo je tudi mogoče izvesti.

 

Imamo priložnost oblikovati radikalno drugačno prihodnost: takšno, ki je po zasnovi obnovitvena in regenerativna. Krožna družba popelje krožno gospodarstvo še korak dlje in upošteva družbene in etične razsežnosti življenja ljudi.

 

V začetku leta 2023 bo žirija, sestavljena iz vodilnih strokovnjakov za oblikovanje, družbeni vpliv in podnebne ukrepe, izbrala najmanj 10 zmagovalcev. Zmagovalne ideje se bodo uresničile s financiranjem v višini 10.000 € in globalnim razvojnim programom, soustvarjenim skupaj z Impact Hub Amsterdam, ki vključuje spletno usposabljanje, mentorske seje in bootcamp. Ta program bo podprl zmagovalne ekipe pri nadaljnji krepitvi njihovih projektov.

Razpisovalec

What Design Can Do

Znesek

10.000 EUR

Rok za prijavo

11. jan 2023