fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Odprti razpis za rezidenčni program The sustainable institution

Odprti razpis za rezidenčni program The sustainable institution

Rezidenčni program The sustainable institution je priložnost za umetnike, da ustvarijo nove materialne rešitve v boju proti podnebnim spremembam.

The sustainable institution je interdisciplinarni umetniški rezidenčni program, ki vljučuje serijo simpozijev in digitalno zbirko orodij, posebej osredotočeno na institucionalno trajnost. Program je poziv k ukrepanju za inoviranje novih trajnostnih pristopov in spodbujanje človeških, gospodarskih in ekoloških sprememb v kulturni krajini.

 

The sustainable institution objavlja odprti razpis za interdisciplinarni umetniški rezidenčni program, ki je osredotočen na trajnostno ustvarjanje razstav. Na razpisu bodo izbrani trije umetniki, ki bodo razvili nov prototip za trajnostno izdelavo razstav s honorarjem, proračunom za pot in štipendijo za proizvodnjo v višini 20.000 EUR. Žirija bo mentorirala vsakega umetnika v šestmesečnem raziskovalnem in razvojnem obdobju, med marcem in aprilom 2024 pa bo imel na voljo studijske prostore.

 

Na razpisu se iščejo ideje, ki bodo preoblikovale trenutno netrajnostno pokrajino institucionalnega delovanja, kar bi se lahko manifestiralo kot pragmatična oblikovalska rešitev ali eksperimentalna akcija. K prijavi vabimo kreativne delavce, umetnike, arhitekte, oblikovalske studie in znanstvenike, ki jih zanima razvoj prototipov za trajnostno pripravo razstav v boju proti podnebnim spremembam.

 

Člani žirije so Jan Boelen (LUMA Atelier), Kim Kraczon (Ki Culture, Gallery Climate Coalition), Mae-ling Lokko (arhitektka, pedagoginja in oblikovalka), Lucia Pietroiusti (kustosinja), Asad Raza (umetnik), Viktorija Šiaulytė (Rupert centre for art) in Helen Turner (E-WERK).

 

Rok za prijave je 2. junij 2023. Za več informacij o odprtem razpisu klikni tukaj.

Razpisovalec

the sustainable institution

Rok za prijavo

2. jun 2023