fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Pospeševalnik Novi evropski Bauhaus 2.0

Pospeševalnik Novi evropski Bauhaus 2.0

Iščemo najbolj inovativne podvige pri razvoju rešitev, ki bodo Evropo naredile bolj trajnostno, vključujočo in izboljšale kakovost življenja

EIT Digital, EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Manufacturing in EIT Urban Mobility iščejo najbolj inovativne podvige pri razvoju rešitev, ki bodo Evropo naredile bolj trajnostno, vključujočo in izboljšale kakovost življenja. Pospeševalnik Novi evropski Bauhaus 2.0 bo podpiral njihovo poslovno rast in jim pomagal, da postanejo mednarodni akterji.

 

Novi evropski Bauhaus, ki ga je Evropska komisija začela izvajati v začetku leta 2021, prevaja evropski zeleni dogovor v oprijemljivo, pozitivno izkušnjo, v kateri lahko vsi Evropejci sodelujemo in skupaj napredujemo. Skupnost EIT je v idealnem položaju za podporo izvajanja NEB, saj je ustvarila največji evropski inovacijski ekosistem z več kot 2000 partnerji, ki sodelujejo v več kot 60 vozliščih po Evropi. S sodelovanjem z evropskimi inovatorji in civilno družbo skupnost spodbuja ustvarjanje in rast zagonskih podjetij ter prispeva k izobraževanju in sodelovanju državljanov.

 

K prijavi vabimo evropska start-up ali scale-up podjetja, ki spodbujajo trajnostne spremembe za mesta, industrije, podnebje, hrano in splošno kakovost življenja. 20 izbranih podjetij bo prejelo finančne spodbude v skupni vrednosti 1 milijon EUR (vsako po 50.000 EUR). Podjetja, sprejeta v program, bodo prejela nepovratna sredstva v višini 10.000 EUR in aktivno podporo v vrednosti 40.000 EUR v obliki delavnic in dogodkov, deležna bodo poslovnega coachinga, mentorstva, podpore pri internacionalizaciji in zbiranju sredstev ter dostopa do obsežne mreže najuglednejše inovacijske skupnosti v Evropi.

 

Prijavitelji morajo dokazati družbeni in gospodarski vpliv svoje rešitve in pokazati kako le-ta uteleša tri temeljna načela novega evropskega Bauhausa:

  • trajnost, od podnebnih ciljev do krožnosti, ničelnega onesnaževanja in biotske raznovrstnosti
  • estetika, kakovost izkušnje in slog, ki presega funkcionalnost
  • vključevanje, od vrednotenja raznolikosti do zagotavljanja dostopnosti

 

Pridružite se pospeševalniku in dovolite, da vaša inovativna rešitev prispeva k uresničitvi ogljično nevtralne, digitalne, krožne in vključujoče evropske družbe!

 

Prijave so odprte do 13. marca 2023.

Razpisovalec

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo

Znesek

50.000 EUR

Rok za prijavo

13. mar 2023