fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Program štipendiranja CIRCE

Program štipendiranja CIRCE

S programom štipendij želi CIRCE združiti mlade raziskovalce in ustvarjalce iz vse Evrope, da bi izpostavili, preizprašali in preoblikovali inovativno moč kreativnih gospodarstev skozi širok nabor glasov in perspektiv.

S programom štipendij CIRCE združuje mlade akademike in kreativce v kulturnih in kreativnih industrijah iz vse Evrope. Cilj je poudariti, preizprašati in preoblikovati inovativno moč kreativnih gospodarstev skozi širok razpon glasov in perspektiv. Namen programa je financirati ljudi, ki kljub številnim krizam našega časa sanjajo o pravični, vključujoči, raznoliki, trajnostni in na krize odporni prihodnosti ter jo aktivno na novo zamišljajo in preoblikujejo z uporabo orodij in potenciala kulturnih in ustvarjalnih gospodarstev.

 

Udeleženci naj bodo aktivni na stičiščih gospodarstva in znanosti, tehnologije in netehničnega sveta, umetnosti in kulture, izobraževanja in družbene transformacije. Ugotovitve iz projektov bi lahko prispevale k (nadaljnjemu) razvoju izdelkov ali storitev in se znašle v priporočilih za oblikovalce politik.

 

Skupno bo podeljenih 40 štipendij za obdobje šestih mesecev. Štipendisti prejmejo mesečno štipendijo v višini 3.800 EUR in podporo mentorja iz CIRCE.

 

Možna področja delovanja:

  • Evropska ideja: ustreznost in odpornost po brexitu
  • Podnebne spremembe in degradacija okolja: nujna potreba po ukrepanju in usklajevanju
  • Globalizacija in raznolikost: na poti k raznoliki in vključujoči rasti
  • Družbena neenakost, na vrednotah in solidarnosti temelječa gospodarstva: poti do pravičnejše družbe
  • Rešitve za pandemije: zmanjševanje vpliva in preprečevanje
  • Demografske spremembe in starajoče se demokracije: soočanje z izzivi in ​​iskanje priložnosti
  • Tehnologija, digitalna in družbena transformacija: priprava na prihajajoče izzive

 

Zainteresirani morate pred dejansko prijavno fazo izpolniti prijavni obrazec do 28. februarja 2023. Prijave bodo odprte do 13. marca 2023.

Razpisovalec

The Creative Impact Research Centre Europe (CIRCE)

Znesek

3.800 EUR mesečno