fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
KONFERENCA

Otvoritvena konferenca Centra za kreativnost

9. maj 2018

Za nami je uspešno izpeljana mednarodna otvoritvena konferenca Centra za kreativnost, ki je potekala v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje med 16. in 18. novembrom 2017. Konference se je udeležilo okoli dvesto deležnikov iz kulturnega in kreativnega sektorja, ki so novoustanovoljeni nacionalni Center za kreativnost (CzK) s številnimi konstruktivnimi predlogi pospremili na izzivov polno pot.

 

Na tridnevnem dogodku, namenjenem zlasti predstavitvi CzK, pridobivanju novih znanj o kulturnem in kreativnem sektorju (KKS) ter vzpostavljanju poslovnih stikov in mreženju, so sodelovali pomembni domači in tuji strokovnjaki iz KKS, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Ministrstva za kulturo RS ter kajpak celotna ekipa CzK z vodjo Anjo Zorko.

 

Ves čas konference je bila ekipa CzK na voljo za pogovor vsem udeležencem in občinstvu, za to priložnost pa smo odprli tudi posebno informativno pisarno, v kateri smo zbirali in odgovarjali na vprašanja, povezana z ustanovitvijo in delovanjem centra ter ciljnimi področji in vsebinami, s katerimi se bo CzK ukvarjal med leti 2017 in 2022. Poleg tega je po koncu vsakega konferenčnega dne ekipa CzK odgovarjala na vprašanja zainteresirane javnosti na dveh posebej za to priložnost organiziranih fokusnih pogovorih.

 

Kaj pa spremljevalni program? Medtem ko smo v večernih urah prvega dne pripravili poslovno-družabni coctail party s hitrostnimi predstavitvami akterjev, ki bodisi ponujajajo bodisi povprašujejo po storitvah KKS, je bil zadnji dan konference rezerviran za vodeni ogled po razstavi 25. bienala oblikovanja Daleč, tako blizu v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter alternativno turistično turo po Ljubljani v izvedbi Inštituta za urbane kulture.

 

Konferenca je poskušala postreči z nizom analitičnih predstavitev, diskusij in pogovorov o CzK in primerljivih centrih kreativnosti po svetu, o ekonomiki KKS, o podpornih okoljih in kreativnih ekosistemih, o posledicah digitalizacije in globalizacije na delovanje KKS in drugih relevantnih in aktualnih sektorskih vprašanjih. Tole je poskus relativno zgoščenega prikaza celotnega šestnajsturnega formalnega dela konference s poudarkom na izstopajočih temah.

 

Več fotografij>>