fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razpis

Playing Narratives – Ideas to Games

Rok za prijave: 27. mar 2022

Program »Playing Narratives« vas vabi k sodelovanju v sklopu regionalnega cikla – IDEAS TO GAMES!

Zainteresirani kreativni pisci, umetniki, animatorji, modelarji in oblikovalci zvoka iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Romunije in Slovenije se lahko prijavijo na osemmesečni mentorski program, v sklopu katerega bodo v ekipah delali na svojih konceptih video iger in sodelovali s strokovnjaki iz domače in evropske videoigriške industrije!

 

Playing Narratives je skupna pobuda Francoskega inštituta in Goethe-Instituta v sodelovanju s Serbian Games Association SGA, ki je lani v Srbiji uspešno izvedla svoj pilotni program, v okviru katerega so sodelovali številni partnerji iz države in tujine, in katerega upravičenci so bili mladi kreativci iz cele Srbije, ki so se zanimali za vstop v profesionalne vode znotraj videoigriške industrije. Polovica jih je do konca programa že dosegla poklicne priložnosti v enem od srbskih domačih podjetij.

 

Letos je program Playing Narratives: Ideas to Games posebej namenjen ilustratorjem in umetnikom, animatorjem, kreativcem, pa tudi tistim, ki se ukvarjajo z računalniškim modeliranjem ali oblikovanjem zvoka. V osmih mesecih bodo imeli priložnost sodelovati s priznanimi mentorji in predavatelji iz evropske videoigriške industrije, sestavljati ekipe s sodelavci, se iz prve roke seznaniti z delom nekaterih vodilnih domačih podjetij, delati samostojne projekte in se potegovati za dragocene nagrade.

 

Izbrani udeleženci se bodo zato udeležili predavanj in delavnic na teme, kot so zgodovina iger, narativno oblikovanje, vizualni storytelling, razvoj likov, oblikovanje iger in level design, umetnost iger in poslovni vidiki videoiger. Poleg tega se bodo ukvarjali z razvojem »mehkih« veščin, kot so timska kultura ali predstavitvene veščine, in ker bodo generalni pokrovitelji letošnjega programa Unreal Engine, oziroma Epic Games, bodo imeli priložnost spoznati številne možnosti te vsestranske tehnološke platforme, kot tudi pridobitev podpore za morebitni razvoj prototipov svojih iger po koncu programa.

 

Vsi zainteresirani mladi kreativci iz ene od teh področij, starejši od 18 let in prihajajo iz ene od petih držav, vključenih v program (Srbija, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Romunija, Slovenija) – se lahko prijavijo preko spletnega obrazca, najkasneje v nedeljo, 27. marca ob polnoči.

 

Več o razpisu si lahko preberete tukaj.