fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Priporočamo

Prihodnost Evrope zajeta v stenskem muralu

Rok za prijavo: 21. mar 2022

Delegacija Evropske unije v Srbiji, v sodelovanju z New Moment, New Ideas Company, v partnerstvu z Mestnim svetom za kulturo Novi Sad in fundacijo Novi Sad –  Evropska prestolnica kulture 2022, vabi mlade umetnike, med 18 in 35 let, iz Srbije, zahodnega Balkana in Evrope, k prijavi na Paint Me the Future of Europe – pobudi za ustvarjanje zidne poslikave v Novem Sadu, letošnji evropski prestolnici kulture.

 

Izbrani umetniki bodo, s poslikavo in z aktivnim sodelovanjem v drugih kulturnih aktivnostih v Novem Sadu, predstavili svojo vizijo skupne prihodnosti Evrope kot celine, svoj pogled na družbeno relevantne teme in izkazali svojo umetniško odličnost.

 

Rok za prijavo na razpis podaljšujemo do 21. marca 2022! Osem izbranih umetnikov bo v času bivanja v Novem Sadu, med 18. aprilom in 9. majem, poslikalo zid na Nabrežju žrtev racije nasproti Petrovaradinske trdnjave. Mural bodo uradno odkrili 9. maja, ob praznovanju dneva Evrope.

 

Vse prijave bo pregledala ugledna žirija, ki ji predseduje Lazar Sakan, ustanovitelj in kurator galerije New Moment, ki je v zadnjih 12-ih letih gostila več sto pomembnih razstav ter kulturnih dogodkov. Ostali člani žirije so direktorica Galerije Matice srpske, dr. Tijana Palkovljević Bugarski, konceptualni umetnik Nikola Džafo ter dva predstavnika srbske delegacije Evropske unije.

 

Umetniki, ki bodo sodelovali pri projektu Paint me the future of Europe, morajo izpolniti prijavo, skupaj s kratkim življenjepisom, portfeljem in skico svoje vizije na temo, ki jo bodo prispevali. Prijavijo se lahko na povezavi s klikom tukaj, kjer so na voljo tudi vse podrobnosti glede prijave in spremljevalnih dogodkov, ki bodo potekali v sklopu ustvarjanja murala.