fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Priporočamo

Poletna šola v Dresdnu: Design & Democracy

18. jul–28. avg 2021

Dresden, Nemčija

To poletje v Muzeju dekorativne umetnosti v Dresdnu, kot del posebne razstave Državnih umetniških zbirk v Dresdenu, svoja vrata odpira Poletna šola oblikovanja (Design Campus and Summer School) v gradu Pillnitz.

 

Design Campus je kuratorsko usmerjena interdisciplinarna platforma, ki se loteva najbolj perečih svetovnih vprašanj skozi oblikovalske prakse in kulturo.

 

V dialogu z zgodovinskim in transdisciplinarnim znanjem si želijo spodbuditi velike, idealistične, sistemske in utopične misli ter na novo premislili o vlogi muzejev dekorativne in uporabne umetnosti. Izzivati ​​želijo način krmarjenja po kriznem svetu v vsej njegovi zapletenosti ter začrtati nove poti proti potencialnim rešitvam. Poletna šola bo naslovila pomembne tematike, tičoč se muzeja in njegovih prihajajočih projektov.

 

Šest tednov trajajoče izobraževanje bo sestavljeno iz tematsko obarvanih tednov; vsak teden bo na sporedu nov sklop delavnic. Udeležence na delavnicah bodo mentorirali svetovno znani kreativci. Načrtujejo, da bo poletno šolo vsako leto zaznamovala druga tema, ki jo bodo obiskovalci skupaj s svojimi mentorji obdelovali, raziskovali, izpostavljali probleme in iskali rešitve.

 

Za leto 2021 bosta tako imenovani ‘ravnateljici šole’ kuratorki Amelie Klein in Vera Sachetti.

 

Celoten program šole bo na voljo na spletu hkrati z odprtjem prijav, in sicer v ponedeljek, 1. marca 2021.

 

Za več informacij obiščite spletno stran Design Campus-a.