fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Forum

Praški kulturni forum

19. in 20. apr 2022

Praga

Praški kulturni forum želi vzpostaviti dolgoročno sodelovanje med strokovnjaki s področja umetnosti, kulture ter kulturnih in kreativnih industrij ter v praško okolje vnesti aktualne tuje trende. Center za kreativnost so prepoznali kot primer dobre prakse na nacionalnem področju, hkrati pa kot vedno bolj vidnega in relevantnega v mednarodnem kreativnem in kulturnem okolju, zato so nas povabili, da svoje izkušnje delovanja in vzpostavljanja platforme za nacionalni vzpodbujevalnik za kreativce predstavimo tudi na njihovem kulturnem forumu.

 

Prvo leto je bil forum participativni dogodek za začetek oblikovanja nove kulturne politike glavnega mesta Praga (2022 – 2030),  gostil je prispevke mednarodnih strokovnjakov, kot so Pier Luigi Sacco (IULM Univerza v Milanu), Jordi Pardo (Nartex Barcelona) in Michal Hladky (Creative Industry Košice).

 

Letošnji forum temelji na že uveljavljeni kulturni politiki, obravnaval bo temo odličnosti. Odličnost želi preučiti z različnih zornih kotov in perspektiv, ki jih navdihujejo medsektorska merila kulturne politike. Praški kulturni forum se ponovno vzpostavlja v sodelovanju s praško mestno hišo in oddelkom za kulturo in turizem mesta Praga.