fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Raziskave

Rezultati ankete Covid-19 in delavci v KKS

3. jun 2020

Poligon kreativni center je v ko-produkciji s CzK oblikoval anketo na temo pandemije ter kulturnega in kreativnega sektorja. Kar 1521 slovenskih delavcev delujočih na vseh podpodročjih kulturno-kreativnega sektorja se je odzvalo vabilu in med 6. aprilom in 3. majem 2020 rešilo anketo ali in kako COVID-19 kriza vpliva na njihovo delo in življenje. V študijo smo vključili vse delavce ne glede na pravni status: študente, delavce prek avtorskih, samozaposlene v kulturi, samostojne podjetnike, zaposlene v podjetjih in v zasebnih zavodih, društvih in zadrugah ter zaposlene v javnih zavodih.

 

To je prva celovita študija vplivov COVID-19 krize na delavce kulturno-kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. In izsledki niso vzpodbudni. Rezultati bodo javno predstavljeni na dogodku 4. junija 2020 v MAO, ki bo predvajan tudi preko živega prenosa na YouTube in Facebook kanalih CzK.

 

Avtorice ankete in analize so Eva Matjaž, Polona Černič in Teja Kosi. Pdf raziskave je dostopen tukaj.

Anketo in analizo Slovenski kulturno-kreativni delavec v času COVID-19 je izvedel Poligon krativni center v okviru Partnerske mreže CzK.

Program Partnerske mreže