fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Vabilo

Urbana akademija Zagorje ob Savi

31. avg 2020

prostoRož v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi v Urbano akademijo: “Zagorje se bo jeseni vsaj malo spremenilo. Iščemo mlade lokalne kreativce iz Zagorja in širše zasavske regije, ki bodo z začasno prostorsko intervencijo v enem mesecu spremenili javni prostor okrog Športnega doma Proletarec. Želimo si, da je ta prostor namenjen mladim, športnikom in širši lokalni skupnosti, zato iščemo kreativne ideje, ki bodo po končani energetski sanaciji spodbudile uporabo prostora okoli doma.”

 

Predlagano območje: javni prostor in športna igrišča okrog Športnega doma Proletarec

 

Naloga: s 1.500 eur budgeta preobraziti lokacijo okrog Proletarca tako, da bo bolj prijetna za druženje in počitek. Tvoje/vaše delo bo obsegalo analizo, načrtovanje in tudi izvedbo intervencije.

Obdobje sodelovanja: september in oktober 2020

 

Koga iščemo: mlade lokalne kreativce (arhitekte, urbaniste, krajinske arhitekte / oblikovalce, ki jih zanima urbano okolje) iz Zagorja ob Savi in širše zasavske regije. Prednost imajo vsi, ki že poznajo predlagan prostor. Prijavijo se lahko posamezniki ali skupina.

 

Nagrada: 500 € in možnost prihodnjega sodelovanja na novih projektih z Občino Zagorje ob Savi

 

Rok za prijavo: 7. 9. 2020. Prijave zbiramo na info@prostoroz.org. Pošlji(te) nam svoj CV ali kratek portfolio. Izbranega sodelujočega bomo izbrali na podlagi intervjuja.

 

O Urbani akademiji: Urbana akademija je zasnovana kot mentorski program za občine in lokalne kreativce, ki se bodo v praksi učili reševanja problemov v lastnem mestu. Projekt je namenjen izobraževanju in mentoriranju občinskih uslužbencev in lokalnih kreativcev o taktičnem urbanizmu, ustvarjanju prostora, začasni rabi in drugih praksah kreativne urbane revitalizacije. 

Projekt Urbana akademija je del partnerske mreže Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenije.

9863, 11443