fbpx

Kaj želite poiskati?

MENTORSTVO

1 : 1 – brezplačno in brez dlake na jeziku – 2. del

1. apr–27. maj 2019

Poligon

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razvijate izdelek ali storitev? Iščete načine kako karseda ekonomično in premišljeno lansirati svojo idejo na trg? Imate zaupanje v lastne sposobnosti, obenem pa vam manjka strokovnega znanja z določenih področij?

Mentorski projekt 1 na 1 izvajamo v koprodukciji Poligon in Center za kreativnost pri MAO. Namenjen je samostojnim ustvarjalcem in mikro (zagonskim) podjetjem, ki želite zmanjšati tveganje neuspešnega razvoja vašega projekta. Brezplačno in brez dlake na jeziku vam bodo ena na ena izkušeni strokovnjaki s področja trženja, prototipiranja in produkcije, financ in poslovanja ter zaščite avtorskih pravic pomagali kako bolje načrtovati in izpeljati določene faze vašega projekta.

Mentorstva so brezplačna, vendar pa je število prijav omejeno. Glede na vaše potrebe se lahko prijavite na svetovalni termin k enemu ali več mentorjev.

 

1 na 1 o trženju z dr. Mirom Klinetom

 

1 na 1 o zaščiti avtorstva z dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M.

Z Majo se boste lahko 1 na 1 posvetovali o:

  • Katere pravice za intelektualno lastnino so v vašem primeru lahko pomembne?
  • Ali vaš produkt/storitev/projekt posega v pravice intelektualne lastnine drugih? Ste jih ustrezno razčistili?
  • Ali lahko vaš projekt zavarujete s pravicami intelektualne lastnine: npr. z avtorskimi pravicami, ali lahko registrirate znamko ali model ali lahko prijavite patent?
  • Kako učinkovito in celostno upravljati s pravicami intelektualne lastnine? Ste poskrbeli za ustrezne licence in pogodbe?
 

1 na 1 o produkciji z Nejcem Matjažem

Nejc vam bo 1 na 1 lahko pomagal z rešitvami:

  • Kako narediti prototip in “minimum viable product” (MVP)?
  • Katere materiale in tehnologije uporabiti, da bodo izdelki kakovostni, stroški produkcije pa sprejemljivi?
  • Kako pripraviti izdelke za serijsko proizvodnjo in kako jo vzpostaviti? Kako najti zanesljive proizvodnje partnerje
  • Kako oblikovati embalažo?
  • Kako zagotoviti ustrezne standarde in certificiranja – CE?

Miro Kline

Doktor psihologije in predavatelj na štirih fakultetah ter svetovalec v številnih podjetjih in eden najizkušenejših strokovnjakov za raziskovanje potrošnikov, tržno komuniciranje ter upravljanje tržnih znak pri nas. Tudi ustanovitelj in direktor tržno-komunikacijske agencije Kline&Partner.

Maja Bogataj Jančič

Maja Bogataj Jančič je strokovnjakinja za pravo intelektualne lastnine. Magistrirala je na Univerzi v Ljubljani (ekonomija) na Harvard Law School (pravo) in na Facoltá di Giurisprudenza di Torino (intelektualna lastnina) in doktorirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot ustanoviteljica Inštituta za intelektualno lastnino, zasebne raziskovalne in svetovalne institucije, svetuje tako posameznim ustvarjalcev kot javnim institucijam, večjim gospodarskim družbam in startapom. Kot strokovnjakinja sodeluje v različnih mednarodnih projektih in je avtorica večih člankov s področja intelektualne lastnine in soavtorica več knjig s področja interneta in prava intelektualne lastnine. Je zastopnica za znamke v EU in razsodnica za domenske spore pri razsodišču za domene .si. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo.

Nejc Matjaž

Nejc Matjaž je univerzitetni diplomirani inženir strojništva, ki deluje na preseku akademskega in podjetniškega polja. Na Fakulteti za strojništvo (2010 - 2014) je bil zaposlen kot raziskovalec in v tem času razvijal številne projekte, med drugim je soavtor štirih patentov. Že med delom na fakulteti je skupaj s partnerjem je ustanovil podjetje ONDU d.o.o. (2014), ki je na globalni trg uspešno lansiral lesene pinhole fotoaparate. Leta 2015 je prevzel vodenje Poligon Maker Laba in ustanovil podjetje FABRIKAID d.o.o. in od takrat številnim ustvarjalcem in manjšim podjetjem in globalnim korporacijam pomaga od razvoja prototipov do vzpostavitve proizvodnjih linij. V sezoni 2018/19 je v sklopu mentoriranj 1:1 v ko-produkciji Poligona in CZK svetoval 25 ustvarjalcem kako razvijati izdelke in med vsemi mentorji dobil tudi najvišjo oceno zadovoljstva z mentoriranji. Kot mentor lahko pomaga reševati sledeče probleme: 1. Kako narediti prototip in “minimum viable product” (MVP)? 2. Katere materiale in tehnologije uporabiti, da bodo izdelki kakovostni, stroški produkcije pa sprejemljivi? 3. Kako pripraviti izdelke za serijsko proizvodnjo in kako jo vzpostaviti? 4.Kako najti zanesljive proizvodnje partnerje? 5. Kako oblikovati embalažo? 6. Kako zagotoviti ustrezne standarde in certificiranja - CE? Ključno vodilo dela Nejca Matjaža je najti inovativne rešitve, ki poenostavijo in pocenijo produkcijske procese ne glede ali gre za manjše ali velike serije izdelkov.

Program partnerske mreže