fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Konferenca

Future Unlocked!

12.-15. sep 2021

| 19:00

Cankarjev dom, Ljubljana

12. sep: Sprejem

13. sep: prvi konferenčni dan

14. sep: Drugi konferenčni dan

15. sep: Ekskurzija in debate

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Pandemija je bolj kot karkoli pred njo razkrila velik pomen kulture in kreativnosti za blaginjo državljanov, družbene inovacije, gospodarsko rast in mednarodno sodelovanje. Oblikovalci politik in podjetja vse bolj prepoznavajo kulturni in kreativni sektor (KKS) kot ključni dejavnik pri ustvarjanju »nove normalnosti«. V luči ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj do leta 2030 ostaja glavni izziv, kako opolnomočiti KKS, da bo v kar največji meri izkoristil svoj potencial za krepitev trajnostnega razvoja v globalnem kontekstu.

 

Zato odklenimo prihodnost!

 

Po uvodnih dogodkih, ki so se odvili aprila, maja in junija, si bodo med 12. in 15. septembrom 2021 v teh prizadevanjih ponovno podali roke Creativeforum.si, Evropski vrh kreativnih industrij in Center za kreativnost. Evropski vrh kreativnih industrij je letna konferenca, ki jo organizira Evropska mreža kreativnih industrij. Na dogodku, ki ga gosti slovensko predsedstvo Sveta EU, se bodo zbrali kreativci iz Evropske unije in širše, njihov namen pa bo določiti veščine, orodja in načine, s katerimi lahko sprostimo in izkoristimo potenciale globalnega kreativnega gospodarstva. Kako lahko slednje v kar največji meri prispeva k zelenemu prehodu, družbenim inovacijam, gospodarski rasti in inovativnemu upravljanju ter učinkovitemu oblikovanju trajnostnega sveta po covidu?

 

Konferenca na visoki ravni bo obravnavala tudi pogosto spregledan, a edinstven prispevek KKS k mednarodnim odnosom, s posebnim poudarkom na zagotavljanju miru in stabilnosti. V sodelovanju z Unijo za Sredozemlje bo predstavila uspešne prakse iz južnega Sredozemlja ter podala razloge za okrepitev podpore kreativnemu gospodarstvu v kontekstu zunanje politike.

 

Pridružite se nam pri spodbujanju novih oblik sodelovanja, ki bodo okrepile vlogo kreativnega gospodarstva kot strateškega spodbujevalca mednarodnega miru in blaginje!

Konferenca Future Unlocked! je skupni dogodek, ki ga pripravljajo European Creative Industries Summit (#ECIS21), Creativeforum.si in Center za kreativnost, pod pokroviteljstvom Predsedovanja Slovenije Svetu EU. European Creative Industries Summit (ECIS) je letna konferenca, ki jo organizira Evropska kreativna poslovna mreža (European Creative Business Network oz. ECBN).

Nedelja, 12. september 2021

13:30

Preddogodek: Forum za člane Evropske mreže kreativnih industrij (samo z vabilom)

19:00

Sprejem vseh sodelujočih in odprtje razstave Prihodnost bivanja / The Future of Living v Cankarjevem domu

PONEDELJEK, 13. september 2021

Torek, 14. september 2021

9:30

Forum na visoki ravni: Kulturni in kreativni sektor kot dejavnik miru in stabilnosti

Predstavitev najboljših praks (oblikovanje politik in poslovanje)

11:00

Predstavitev najboljših praks v sodelovanju s Kreativno poslovno mrežo

13:00

Zaključek srečanja visokih uradnikov (samo z vabilom)

13:00

Kosilo in odhod na slovensko obalo

16:00

Spodbuda za aktivno državljanstvo – kaj nas je naučil projekt Europe Readr

  • Razprava v sodelovanju z Evro-sredozemsko univerzo (EMUNI): Predstavitev projekta Europe Readr

@My reading room, Izola

19:00

Večerja

Sreda, 15. september 2021