fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Projekcija

#2 Med glasbo in gibljivo sliko

27. jul 2021

| 17:00

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razvojna platforma Projektor je kontinuirani izobraževalni in povezovalni program, namenjen profesionalizaciji vzhodnoslovenskih avdiovizualnih kreativcev in avdiovizualnih producentov. Družabni večeri v decentraliziranem Mariboru so sestavljeni iz modulov, ki jih izvajajo avdiovizualni profesionalci iz različnih sektorjev. Ob številnih novih pogledih in znanju okolje ponuja odlično priložnost za povezovanje oziroma avdiovizualni “matchmaking.”

 

Na drugem dogodku v sklopu programa Projektor bo rdeča nit videospot;

 

vídeospôt in vídeo spôt -a m (ȋ-ȏ)

//videoposnetek, ki je namenjen predstavitvi pesmi glasbenega izvajalca: posneti videospot; glasbeni videospot; videospot skupine / dobrodelni videospot.

 

Vabljeni v Vetrinjski dvor v torek, 27. julija ob 17:00. Se vidimo!

 

Moderira: Toni Cahunek

Projektor poteka v koprodukciji Film Factory s Centrom za kreativnost kot del Partnerske mreže CzK. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

17:00

Zgodovina glasbenega videa: med oglaševanjem in umetnostjo // Matic Majcen

predavanje // 90 min

 

Glasbeni videospoti so se v zahodni pop kulturi bliskovito razširili predvsem v 80-ih letih z vzponom glasbenega kanala MTV. A v resnici ima ta oblika filmskega ustvarjanja dolgo in razvejano zgodovino, ki sega celo nazaj v same začetke filma ob koncu 19. stoletja. V predavanju bomo na primerih pokazali, na kakšen način je glasbeni video prehodil svojo pot od nepomembnega stranskega produkta filma pa do spletnega fenomena v začetku 21. stoletja.

 

19:00

Video:spot // Kukla, Rok Predin, Matic Majcen in Tomaž Gašparič

okrogla miza // 90 min

 

Kadar govorimo o skrivnostih avdiovizualne umetnosti, pogosto pozabimo na najbolj gledan AV izdelek vseh časov – videospot. Mikrofon si bodo podajali poznavalci in ustvarjalci videospotov ter osvetlili področje iz različnih perspektiv.

Program Partnerske mreže