fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDAVANJE

Glasbeni posel 2.0: Maša Pavoković – Booking in organizacija

11. nov 2019

| 18:00

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Novembra se v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru nadaljuje cikel Glasbeni posel 2.0. V goste ponovno prihaja Maša Pavoković, tokratna tema pa zadeva booking in organizacijo koncertov.

Na predavanju bo Maša po korakih predstavila, kako organizirati koncert, na kaj moramo biti pozorni ter predstavila birokratske postopke, ki nas lahko spremljajo. Prav tako bo več povedala o bukiranju koncertov doma in v tujini, ter kako se dobro pripraviti na turnejo. Del priprav je tudi oblikovanje stroškovnika, podrobno načrtovanje poti in predvsem dejstvo, da imamo različne države, različne načine, kako scena deluje.

Predavanju bo sledila predstavitev Roka Vilčnika in Marka Zaletelja ter vpogled v njuno dolgoletno ustvarjalno delovanje in izkušnje pri uveljavljanju na različnih področjih kreativnih dejavnosti.

Sledi koncertni nastop Duo Simpatico ter mreženje.

Maša Pavoković

V organizaciji koncertov aktivna že zadnjih deset let, največ o bukiranju koncertov v tujini pa se je naučila s skupino Koala Voice. Koala Voice je mlada zasedba, ki ima za seboj številne mednarodne turneje ter nastope na festivalih kot so Liverpool Soundcity, Eurosonic Groningen, Wild Mint Moskva, Waves Vienna, Reeperbahn Hamburg. In mnogih drugih.

Duo Simpatico, 2019

Simpatico je novi glasbeni podvig pesnika in večkrat nagrajenega dramatika Roka Vilčnika, ki na glasbenem področju uspešno deluje že 15 let. Je idejni vodja in ustanovitelj skupin, kot so Patetico, Papir in Pliš ter avtor velike večine njihovih besedil. Kot tekstopisec sodeluje še s Severo Gjurin, Bilbi, Neisho, Majo Keuc, Alenko Godec in drugimi. V novem projektu, imenovanem Simpatico, je Rok Vilčnik v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. What a wonderful world, Autumn leaves, Isn't she lovely, Fly me to the moon, Valerie, Can't buy me love in druge, vam bosta predstavila skupaj s priznanim mariborskim kitaristom Markom Zaleteljem. »Prijetno, ljubko, pozitivno in hkrati naravno, iskreno in živo.« Maribor po tebi mi diši …

Koproducent