fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
okrogla miza

LJFW: Podporni poklici v modnem sektorju

6. okt 2020

| 16:00

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V sklopu jesenske edicije ljubljanskega tedna mode Zavod Zvereene, v sodelovanju s CzK, pripravlja okroglo mizo na temo podpornih poklicev v modem sektorju.

 

K pogovoru o modnem ekosistemu in vseh vitalnih delih, ki ga sestavljajo, smo povabili mednarodno priznanega stilista Emila Rebeka in oblikovalca Davida Tavčarja. Kakšne so okoliščine, ki narekujejo kariero modnega kreativca v Sloveniji v primerjavi z Avstrijo, Italijo in svetom? Kdo so in kaj počnejo? Poleg vpogleda v njuno strokovno življenje, želimo tudi osvetliti izzive sistematizacije kreativne industrije pri nas, ter vzpodbuditi zamisli o rešitvah.

 

Na dogodek se prijavite preko spletne povezave (zgoraj).

Okrogla miza je del projekta Zavoda Zvereene “Podporni poklici v modnem sektorju”. Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Emil Rebek

Je gotovo eden najuspešnejših slovenskih stilistov, ki to ni. Je modni urednik, stilist in kreativni svetovalec. Živi in dela pretežno v Milanu. Sodeluje z zvezdami kot sta Ryan Reynolds in Kit Harington, ter industrijskimi velikani kot so Brioni, Gucci, Missoni. Če omenimo le peščico.

David Tavčar

Oblikovalec, ki deluje med Ljubljano in Dunajem svoj duhovit pečat pušča v masovnem industrijskem oblikovanju ob zvenečih imenih kot so Lobmyer, Augarten in mnogi drugi.

Program Partnerske mreže