fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Kultura za gospodarstvo

23. okt 2020

Koper

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Kultura za gospodarstvo.

 

Povezovanje gospodarstva s kulturo onkraj klasičnega sponzorstva in marketinga ima lahko na podjetje številne pozitivne učinke. Na delavnici bo strokovnjakinja s tega področja Urška Jež podjetnikom predstavila sodobne trende v medsektorskem povezovanju in pozitivne multiplikatorne učinke uspešnega sodelovanje s kulturnim in kreativnim sektorjem. 

 

Sponzoriranje kulturnih organizacij in dogodkov se uvršča v širšo perspektivo sponzorskega posla, tovrstno usmerjeno vlaganje podjetji v Sloveniji pa predstavlja med 5 in 20 odstotkov.
Povezovanje podjetji s kulturo ima lahko velik nabor učinkov, ki so drugačni in pogosto boljši od ostalih sponzorstev in marketinškega komuniciranja. 

 

Podjetja bodo na delavnici spoznala, katere učinke lahko dosegajo (bolje), če sponzorska sredstva usmerijo v kulturne dogodke in organizacije; katere izzive v okolju in znotraj podjetja lahko nagovorimo preko vključevanja kulturnih sponzorstev in katere dodatne učinke lahko še dosegamo z vključevanjem kulture v vsakdan podjetja.  

 

Delavnica je priložnost za spoznavanje specifik nevladnih kulturnih organizacij s poudarkom na upravljanju z raznovrstnim portfeljem ciljnih skupin, s katerimi (nevladne) kulturne organizacije stopajo v interakcijo pri svojem delovanju. Pogovarjali se bomo tudi o specifikah delovanja nevladnih kulturnih organizacij in kako le te vplivajo na razvoj modelov in kompetenc, ki za podjetja lahko pomenijo rast organizacijske kulture, konkurenčno prednost na trgu ali nove perspektive na izzive v okolju. 

 

Delavnica bo izvedena preko spleta. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na
marusa.golob@asociacija.si, najkasneje do 20.oktobra.

TERMIN: 23. oktobra 2020, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.
TRAJANJE: Dve uri

 

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 20. oktobra na naslov marusa.golob@asociacija.si.

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Urška Jež

Mag. Urška Jež je producentka v kulturi, ki jo je izziv pridobivanja sponzorstev pritegnil do te mere, da je raziskovanju le teh skozi prizmo podjetij posvetila magistrsko delo. Ob tem se je v zadnjih dveh letih udeležila več usposabljanj na temo fundraisinga NGO Academy ERSTE Fundacije.

Program partnerske mreže