Kaj želite poiskati?

DELAVNICA

Kultura za gospodarstvo

8., 10. in 16. sep 2020

Koper, Maribor, Ljubljana

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Kultura za gospodarstvo.

 

Povezovanje gospodarstva s kulturo onkraj klasičnega sponzorstva in marketinga ima lahko na podjetje številne pozitivne učinke. Na delavnici bo strokovnjakinja s področja Urška Jež podjetnikom_cam predstavila sodobne trende v medsektorskem povezovanju in pozitivne multiplikatorne učinke uspešnega sodelovanje s kulturnim in kreativnim sektorjem. 

 

Sponzoriranje kulturnih organizacij in dogodkov se uvršča v širšo perspektivo sponzorskega posla, tovrstno usmerjeno vlaganje podjetji v Sloveniji pa predstavlja med 5 in 20 odstotki. Povezovanje podjetji s kulturo ima lahko velik nabor učinkov, ki so drugačni in pogosto boljši od ostalih sponzorstev in marketinškega komuniciranja. 

 

Podjetja bodo na delavnici spoznala, katere učinke lahko dosegajo (bolje), če sponzorska sredstva usmerijo v kulturne dogodke in organizacije; katere izzive v okolju in znotraj podjetja lahko nagovorimo preko vključevanja kulturnih sponzorstev; in katere dodatne učinke lahko še dosegamo z vključevanjem kulture v vsakdan podjetja.  

 

Delavnica je priložnost za spoznavanje specifik nevladnih kulturnih organizacij s poudarkom na upravljanju z raznovrstnim portfeljem ciljnih skupin, s katerimi (nevladne) kulturne organizacije stopajo v interakcijo pri svojem delovanju. Pogovarjali se bomo tudi o specifikah delovanja nevladnih kulturnih organizacij in kako le te vplivajo na razvoj modelov in kompetenc, ki za podjetja lahko pomenijo rast organizacijske kulture, konkurenčno prednost na trgu ali nove perspektive na izzive v okolju. 

 

Delavnica bo izvedena v treh krajih po Sloveniji, in sicer v Kopru, Ljubljani in v Mariboru. Število udeležencev_k je omejeno. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si, najkasneje do 6. septembra.

 

TERMIN: 08. september 2020, 10:00 – 13:00
KRAJ:  Koper- Capodistria, Ulica OF 9 (prostori KS Koper – Center)

 

TERMIN: 10. september 2020, 10:00–13:00
KRAJ:  Maribor, Partizanska 11 (projektna pisarna Centra za kreativnost)
PRIJAVE DO: 9. september do 13. ure

 

TERMIN: 16. september 2020, 09:00–12:00
KRAJ:  Ljubljana, Dalmatinova 4 (sejna soba v šestem nadstropju)
PRIJAVE DO: 15. september do 13. ure

 

TRAJANJE: Dve uri
KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
PRIJAVE: Prijavite se na naslov marusa.golob@asociacija.si, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice izmed treh se želite udeležiti.

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Urška Jež

Mag. Urška Jež je producentka v kulturi, ki jo je izziv pridobivanja sponzorstev pritegnil do te mere, da je raziskovanju le teh skozi prizmo podjetij posvetila magistrsko delo. Ob tem se je v zadnjih dveh letih udeležila več usposabljanj na temo fundraisinga NGO Academy ERSTE Fundacije.

Program partnerske mreže