fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

LPK za boljšo vključenost KKS

14. apr in 5. maj 2022

| 11:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

LokalPatriot, v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na regijske delavnice za deležnike pri pripravi Lokalnih programov kulture (LPK).

 

Dogodek v Murski Soboti:  MIKK, četrtek, 14. aprila 2022 ob 11. uri

Dogodek v Velenju: MC Velenje, četrtek, 5. maja 2022 ob 11. uri

Dogodek v Mariboru: MKC Maribor, sreda, 18. maja 2022 ob 11.uri

 

 

  • Dejstvo številka 1: Kljub zakonski obvezi iz leta 2013 petina lokalnih skupnosti v Sloveniji nima sprejetih lokalnih kulturnih programov.
  • Dejstvo številka 2: Vključenost deležnikov s področja kulturno-kreativnega sektorja (KKS) in nevladnih organizacij v pripravo in vsebino tovrstnih dokumentov je izredno slaba.

 

Namen projekta je opolnomočenje predstavnikov kulturno-kreativnega sektorja, nevladnih organizacij ter lokalnih skupnosti za vključujočo pripravo lokalnih kulturnih programov v posameznih lokalnih okoljih. V ta namen bomo v obliki posvetov in izmenjave praks med deležniki v posameznih vzorčnih okoljih (Novo mesto, Ptuj, Velenje, Murska Sobota) izvedli štiri regijske delavnice, na katere vabimo zainteresirane predstavnike lokalnih okolij z razvojnim potencialom.

 

Delavnica bo namenjena skupinam do dvanajst oseb, pri čemer bodo na eni delavnici prisotni deležniki iz različnih lokalnih okolij v regiji. Poudarek bo na vključevanju KKS v LPK. Po končanih regijskih dogodkih sledi evalvacija ugotovitev, nato pa izdaja priročnika (»Kako v nekaj korakih pripraviti LPK?«) s priporočili lokalnim skupnostim za vključujočo pripravo KKS v LPK.

 

Delavnice bodo vodili moderatorji z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami zagovorništva in priprave strateških dokumentov.

 

Interesente vabimo, da se na dogodek prijavijo s sporočilom na e-poštni naslov borut.pelko@lokalpatriot.si.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže