fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predstava

Oder360

14. apr 2022

| 18:00 in 20:00

Center kulture Španski borci

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na sklop dveh predstav v navidezni resničnosti pod okriljem projekta Oder360, v katerem se bosta predstavili dve avtorici, ki sta bili izbrani na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Tokrat si bomo ogledali predstavi Lepa kot slika Simone Semenič in Tobelija Rosane Hribar.

 

Projekt Oder360, ki so ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka – vodenega ogleda predstav z VR očali.

 

Ob vsaki ponovitvi bo sledila tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovor z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtoricama.

 

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika. S tem vsakemu gledalcu omogočamo, da si sam zrežira pogled na ponujeno predstavo.

 

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.

 

Ker je število sedežev za vsako ponovitev izredno omejeno, vas prosimo, da si čim prej zagotovite vstopnico z nakupom preko spleta na www.mojekarte.si oziroma na blagajni Španskih borcev vsak delavnik med 17h in 19h.

 

Vse informacije vas čakajo tudi na prenovljeni strani Zavoda EN-KNAP.

18:00

Simona Semenič
[Oder360] LEPA KOT SLIKA
performans na VR očalih

20:00

Rosana Hribar
[Oder360] TOBELIJA
plesna predstava na VR očalih

Program Partnerske mreže