fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje

Metoda »design management« – strateško povezovanje designa in poslovanja

17. maj 2022

| 9:00

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vrednost vložka v oblikovanje in oblikovalsko vodenje podjetja, se poveča za 2,5 krat v podjetju v obliki povečanega prometa, so ugotovili v raziskavi Sveta za design VB. Uporaba oblikovanja v podjetju, podjetju prinaša več koristi kot so povečanje inovacij v podjetju, povečanje konkurenčne prednosti na trgu, izboljšanje trženja idr.

 

Design management je vez med oblikovanjem in poslom. Je disciplina – nabor pristopov, orodij in znanj -, ki podjetju omogoča, da design uporablja za doseganje poslovnih in strateških in ciljev. Podjetja uči design razumeti in uporabljati celostno – ne le kot stiliranje in “dajanje lepe oblike”, ampak kot način razmišljanja, upravljanja in vodenja, ki odločevalcem pomaga razumeti uporabnike, odkrivati skrite potenciale v podjetju in tehnološke inovacije spreminjati v uporabne, zaželene izdelke in storitve. (Kompetenčni center za design management 3.0).

 

Predavateljica: Mojca Mihailovič-Škrinjar

 

Vabimo vas na predavanje, ki vam bo približalo metodo design managementa in konkretno prikazalo, kako uvesti to funkcijo v podjetje ter kakšne so njegove prednosti.

 

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM, povezavo boste prejeli en dan prej, na e-naslov, ki ste ga navedli ob prijavi.

Projekt Kreativni pogon je del partnerske mreže platforme Center za kreativnost, Muzeja za oblikovanje in arhitekturo in je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

Mojca Mihailovič-Škrinjar

Po izobrazbi je ekonomistka z večletnimi izkušnjami iz gospodarstva, posebej iz mednarodne trgovine, oglaševanja, maloprodaje, vodenja malega podjetja ter design managementa. V ZDA je tudi opravila tečaj notranjega oblikovanja. Je ustanovna partnerica in prokuristka podjetja Kubus-Interier. V zadnjih letih se predvsem ukvarja z designom in business designom ter organizacijo specialističnih usposabljanj in validacij s področja design managementa. Sicer pa ima izkušnje z vodenjem malega podjetja, razvojem poslov, načrtovanja in izvedbe usposabljanj, vodenjem multidisciplinarnih skupin in interdisciplinarnim povezovanjem ter z organizacijo dogodkov, marketingom in promocijo. Nagrade: 1. nagrada Design Management Value Award 1. nagrada HRM projekt leta 2016

Program Partnerske mreže