fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Filmski večer

Mi nismo izgubljena generacija

23. jul 2020

| 20:00

Dvorišče MAO

20.00: Vodstvo po razstavi Tunel 29

21.15: Projekcija filma Mi nismo izgubljena generacija

22.30: Miha Šajina vrti glasbo v MAO kavarni

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Serija kratkih dokumentarnih filmov predstavlja pet mladih slovenskih ustvarjalcev, ki s svojim delom, prepletenim z umetnostjo, dokazujejo, da nismo izgubljena generacija. Premierni projekciji sledi pogovor z ustvarjalci in filmsko ekipo.

 

V sodelovanju s Centrom za kreativnost ter Maki ‘ma kino! vabimo na dvorišče Muzeja za arhitekturo in oblikovanje na poletni filmsko glasbeni večer:

 

  • 20.00: Vodstvo po razstavi Tunel 29
  • 21.15: Projekcija filma Mi nismo izgubljena generacija + pogovor z ustvarjalci
  • 22.30: Miha Šajina vrti glasbo v MAO kavarni

 

Mi nismo izgubljena generacija (We are not a lost generation; Tina Lagler / 2020 / 40 min) je serija štirih kratkih dokumentarnih filmov, ki predstavlja pet mladih slovenskih ustvarjalcev – akademsko slikarko Klavdijo Zupanc, izdelovalca koles po meri Davida Krevsa, izdelovalca unikatnih snowboardov Jureta Sodjo in izdelovalca uporabnih keramičnih izdelkov Nino Mrđenović in Jošta Bukovca. S svojim delom se bodisi preživljajo bodisi jim to prinaša dodaten zaslužek poleg redne službe. V času, ko je prekarno delo za mlade zaposlitev, ko čas teče prehitro, ko nas z vseh strani oblegajo oglasi, kaj vse potrebujemo, pa v resnici ne, v času, ko ljudi preveva vse večji negativizem, anksioznost, nepotrpežljivost, netolerantnost in še bi lahko naštevali, so med nami čudovito navdihujoči ustvarjalci, ki s svojimi rokami obujajo in nadaljujejo obrt, močno prepleteno z umetnostjo in, čeprav bi včasih najraje vrgli puško v koruzo, ne obupajo, temveč dokazujejo, da mi nismo izgubljena generacija.

Projekcija filma Mi nismo izgubljena generacija bo potekala zunaj na dvorišču MAO in v primeru slabega vremena odpade.

 

Vstop je prost! Število obiskovalcev je omenjeno na 60.