fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Serija predavanj

Projektor #1: Kreiranje filmskega sveta

9. jul 2020

| 16:00

Vetrinjski dvor

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Sektorji scenografije, kostumografije in maske so eni izmed pomembnejših kreativnih oddelkov filmske ekipe. Skupaj z režiserjem in direktorjem fotografije kreirajo filmski svet in definirajo končni izgled filma.

 

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost. Moderira Urša Menart.

 

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

Projektor je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev ter društvoma Filmski producenti Slovenije in Društvo avdiovizualnih producentov.

16:00

Lepotica in zver
// Mojca Gorogranc Petrushevska
predavanje, 75 min

 

Kreativni proces sodelovanja art sektorjev določa končni izgled filma. Mojca Gorogranc Petrushevska, oblikovalka maske, nam bo razkrila potek določitve filmskega lika preko filmske maske. Ilustrirala nam bo celoten proces od branja scenarija in pogovora z režiserjem do prob maske, testnega snemanja in vodenja karakterja skozi celotno snemanje.

17:30

Komunikacija skozi kostum
// Tina Bonča
predavanje, 75 min

 

Vsaka obleka je lahko kostum, ni pa vsak kostum tudi obleka. Kostumografinja Tina Bonča bo skozi primere govorila o sporazumevanju skozi kostum. Razkrila nam bo, kaj kostum odkriva, ko obleka zakriva, in kako kostum pripoveduje, tudi ko ni obleka.

19:00

Oblikovanje prostora kot konstrukcija dogajanja
// Marco Juratovec
predavanje, 75 min

 

Filmska zgodba se v veliki meri komunicira prek scenografije. Marco Juratovec, scenograf, nam bo predstavil celoten proces vzpostavitve scenografije na filmu. Od konceptualnih pogovorov, snovanj in razdelav do praktičnih postavitev lokacij na samem snemanju in povračanja le teh v prvotno stanje.

Program partnerske mreže