fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanja

PROJEKTOR #1: Velike zgodbe na malih zaslonih

19. jun 2020

| 16:00

Vetrinjski dvor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Društvo Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost predstavlja: PROJEKTOR #1 – Velike zgodbe na malih zaslonih

Serije dosegajo vrhunec popularnosti. Zgodbe, ki se razvijajo v več epizodah in sezonah, močno angažirajo občinstvo in z njim krepijo vezi na edinstven način. Vsi imamo kdaj pa kdaj radi malo drame, ki nas zabava, bolj malo pa se ve, kaj vse stoji v ozadju, zato predstavljamo nekaj slovenskih.

 

Moderira: Urša Menart

 

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna preko facebooka (klik na »rezerviraj mesto«) ali na email info@av-projektor.si.

Projektor je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev ter društvoma Filmski producenti Slovenije in Društvo avdiovizualnih producentov.

16:00

Potek dela serije V dvoje // Luka Marčetič, avtor

predavanje // 60 min

 

Serije ponujajo kreativni ekipi širok prostor za ustvarjanje različnih svetov, vendar je zelo pomembno že v začetku določiti jasne okvirje in pripovedno strukturo. Luka Marčetič, snovalec TV serije V dvoje, bo predstavil specifike dela v skupini (writers room) in orisal, kaj pomeni voditi serijo od “spočetja” do predvajanja.

17:15

LP, Lena // Eva Tomazin, avtorica, z ekipo
primer dobre prakse // 45 min

 

Serije kratkega formata postajajo vse bolj priljubljene, saj novi mediji omogočajo alternativne oblike pripovedovanja zgodb. V središče postavljamo originalno serijo Lp, Lena in njene kreatorje. Gre za serijo kratkega formata o Leni in njenih prijateljih, ki se na prelomu odraslosti soočajo z odraščanjem in sprejemanjem samega sebe. Serija je nastala v produkciji Veto production za medijsko hišo Pro plus in je na voljo na njihovem spletnem portalu Voyo.

18:00

Odmor

18:30

Produkcija TV serije: Jezero // Janez Pirc, izvršni producent
primer dobre prakse // 90 min

Jezero je slovenska šestdelna detektivska TV serija s pridihom skandinavskega noir žanra. Režiserja Matevž Luzar in Klemen Dvornik s so-scenaristi, med njimi tudi avtorjem istoimenskega romana, Tadejem Golobom, so scenarij razvijali eno leto. Janez Pirc, izvršni producent, nam bo predstavil produkcijsko zakulisje serije, ki so jo snemali slabe tri mesece na petdesetih lokacijah v Bohinju in prestolnici.

19:30

Druženje

Luka Marčetič

Eva Tomazin

Janez Pirc

Program partnerske mreže