fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Serija predavanj

Projektor #1: Poklici iz ozadja

23. jul 2020

| 16:00

Vetrinjski dvor

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Najbolj prepoznavna filmska poklica sta zagotovo igralec in režiser, malo manj producent, direktor fotografije, scenarist, montažer, avtor glasbe, scenograf, kostumograf, oblikovalec maske… Kdo pa so ostali ljudje na setu in za njim? Mikrofon si bodo podajali dragoceni filmski sodelavci, zastopniki ne-avtorskih, a vendar izredno pomembnih filmskih poklicev.

 

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost. Moderira Urša Menart.

 

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

Projektor je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev ter društvoma Filmski producenti Slovenije in Društvo avdiovizualnih producentov.

16:00

Soba za paniko: kreativna organizacija
// predavanje, 75 min

Iz prve roke: direktor filma je oseba, ki skrbi za organizacijsko, operativno in finančno plat produkcije. Z režiserjem sodeluje pri izboru, angažiranju in usklajevanju glavnih sodelavcev in članov ekipe. Priskrbi tehnična sredstva za snemanje in bdi nad realizacijo operativnega in finančnega načrta snemanja.

17:30

Predstavitev nagrade KOSOBRIN

// Urša Menart

Nagrado kosobrin za dragocene filmske sodelavce podeljuje Društvo slovenskih režiserjev za izjemen prispevek k slovenski kinematografiji in TV ustvarjanju.

18:00

Prepoznavnost ne-avtorskih poklicev
// okrogla miza, 60 min

Mikrofon si bodo podajali dragoceni filmski sodelavci, zastopniki ne-avtorskih, a vendar izredno pomembnih filmskih poklicev.

Program partnerske mreže