fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Serija predavanj

Projektor #1: Življenje z igralcem

30. jul 2020

| 16:00

Vetrinjski dvor

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Igralci so ključno sredstvo, ki v film prinaša dialog in čustva. V dolgotrajnem procesu oblikovanja lika sodelujejo z mnogimi ustvarjalnimi sodelavci. Z igralci in z ožjo kreativno ekipo o življenju igralcev in življenju z njimi.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost. Moderira Urša Menart.

 

Udeležba je brezplačna. Število prostih mest je omejeno. Rezervacija mesta je obvezna s sporočilom na email info@av-projektor.si do 12. ure na dan dogodka.

Projektor je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev ter društvoma Filmski producenti Slovenije in Društvo avdiovizualnih producentov.

16:00

Igranje po metodi // Žiga Čamernik
delavnica // 120 min

 

Praktično naravnana igralska delavnica bo namenjena bližnjemu vpogledu v osnovna igralska orodja t.i. igralske metode: sproščanje, zbranost, vaje čutnega spomina, imaginacijo, improvizacijo in kreativno prisotnost pred skupino.

 

Zaradi omejenega števila mest (10) se je potrebno na delavnico predhodno prijaviti na email info@av-projektor.si.

18:30

Krog zaupanja: igralec in režiser in direktor fotografije // Jurij Drevenšek, Martin Turk, Jure Černec
okrogla miza // 90 min

 

Tesno sodelovanje med igralcem, režiserjem in direktorjem fotografije je v procesu nastanka filma nujen, a naporen proces. Jurij Drevenšek, Martin Turkin Jure Černec bodo razpravljali o sodelovanju in zaupanju, predvsem pa razmišljali o tem, kako osebni odnosi v kreativnem timu vplivajo na delovni proces.

20:00

Druženje

Program partnerske mreže