fbpx

Kaj želite poiskati?

Delavnica

Moč in sprememba

2. apr 2022

| 10:00

Gledališče Glej

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Delavnica je zasnovana kot povzetek serije delavnic Avanture v domišljiji za spremembe, ki jih je zasnovala Pippa Bailey. Živimo v nepredstavljivih časih nenehnih sprememb. Na delavnici bomo raziskali dinamike moči v lokalni uprizoritveni sceni, kaj se mora spremeniti, in kako bi to lahko opolnomočilo kreativni sektor v nosilca širših družbenih sprememb. Pippa v središče svoje delavnice postavlja novo osmišljanje strukturne dinamike moči ter podnebno krizo kot ključna dejavnika za kakršnokoli družbeno spremembo.

 

Delavnica je hkrati osebno in poklicno raziskovanje, saj večina ljudi, ki dela v kulturnem sektorju, prehaja skozi zamegljeno mejo obeh polov dela in življenja.

 

Delavnica je del dlje trajajoče serije razvoja izobraževalnih orodij na slovenski neodvisni uprizoritveni sceni, ki jih razvijamo skozi platformo za internacionalizacijo slovenske sodobne uprizoritvene scene TRIGGER 2022.

 

Čas in kraj: 2. april 2022, 10h-14h, Gledališče Glej

Delavnica je brezplačna.

Produkcija: partnerji TRIGGER 2022 v koprodukciji s Centrom za kreativnost

 

Na delavnico se lahko prijavite na tej povezavi najkasneje do petka, 1. aprila. Za vsa morebitna dodatna vprašanja  lahko pišete na info@glej.si.

TRIGGER 2022 je del partnerske mreže Platforme Centra za kreativnost. Projekt Center za kreativnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Pippa Bailey

je kreativna producentka in režiserka iz Sydneya. Bila je vodja številnih umetniških organizacij v Veliki Britaniji, med njimi The Museum Of, oh!art, The World Famous (skupina pirotehnikov) in Total Theatre Awards na Edinburgh Festival Fringe. Leta 2013 se je vrnila v Avstralijo in priključila Performing Lines kjer je do leta 2017 delala kot glavna producentka. Bila je umetniška sodelavka pri Barangaroo in glavna producentka za Sydney Festival 2019. Nato je bila režiserka in producentka ChangeFest19 – ‘21. Je članica nadzornega odbora IETM, članica upravnega odbora Theatre Network NSW in koordinatorka Culture Declares Emergency UK. Je tudi koordinatorka Kulturnih vrtov – Avstralske kulturne mreže za podnebno akcijo (z Arts Front in Climarte).

Program Partnerske mreže