fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDSTAVITEV ZNAMK

Natisnjene emocije

16. jun 2022

| 17:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Zadruga oblikovalcev in ustvarjalcev ZOOFA v partnerskem sodelovanju s Centrom za krativnost pri MAO predstavlja dogodek NATISNJENE EMOCIJE, na katerem se v okviru projekta Zoofa Znamke predstavita blagovni znamki Simona Kogovšek in tinapavlin s kolekcijami oblačil, ki so izdelana v tehniki sitotiska.

 

Lokacija: Trgovina ZOOFA, Miklošičeva ulica 4, Ljubljana
Predstavitev: četrtek, od 16.06. do 07.07., od 10.00 do 19.00
Dogodek: četrtek, 16.6. ob 17.00

 

Vabimo vas, da se nam pridružite.


Sitotisk je tiskarska tehnika, pri kateri želeni vzorec najprej prenesemo na sito in nato preko sita na oblačilo. Z motivi iz risb, slik, fotografij, kipov, narave in njihove grafične predelave oblikovalki izražata svojo nežnost, krhkost, veselje, jezo … v likovnem jeziku izlijeta svoje občutke in prikažeta svoje emocije na modnem oblačilu. Izbrane, grafično obdelane motive oblikovalki preneseta na sito, ki ima svetlobno občutljivo zgornjo plast. Film onemogoči uv svetlobi osvetlitev in na teh mestih se oblikuje oblika zasnove vzorca. Artikel, ki ga želimo tiskati, postavimo pod sito, zatem s prenosom barve skozi mrežico sita ustvarimo odtis. Oblikovalki uporabljata pigmente in paste na vodni osnovi, materiali na katere tiskata, so naravni bombaž, lan in viskoza, tako je celotni proizvodni proces ekološki in etičen.

 

V kolekciji blagovne znamke Simona Kogovšek so se letos prvič pojavili T-shirti, potiskani v tehnikah sitotiska ali digitalnega tiska in takoj postali osnovni kosi znamke. Element vzorca, ki se pojavlja v tiskih znamke SK, so krila metuljev. Osnovi v beli barvi se pridružujeta puder in črna barva z zlatim, črnim in belim potiskom.

 

Sitotisk je na oblačilih blagovne znamke tinapavlin prisoten že vrsto let, tokrat bo poudarek na motivu ptiča sove, ki jo je oblikovalka najprej izdelala iz gline, potem pa jo z dodanimi likovnimi elementi oblikovala v tiskarski motiv. Tako bo na junijskem dogodku Zoofa Znamke predstavljena tudi prodajna razstava kipov in skodelic, ki jih je oblikovalka Tina Pavlin. Kot inspiracijo za sitotiske jih je izdelala v studiu Flamma Stoneware.

Projekt je del partnerske mreže platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže