fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Plesna predstava

Oder360: Tebi

9. in 10. jun 2022

Center kulture Španski borci

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na premiero plesne predstave v navidezni resničnosti z naslovom TEBI, ki je nastala pod okriljem projekta Oder360. Projekt avtoric Tjaše Bucik in Patricije Crnkovič, ki je bil izbran na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, bo v Centru kulture Španski borci premierno predstavljen 9. in 10 junija.

 

Četrtek, 9. junij, 18:00 in 20:30

Petek, 10 junij, 19:00 in 20:30

 

O PREDSTAVI

Plesna predstava TEBI vabi gledalca na popotovanje skozi človekovo notranjost. Obiskovalec spozna sprva nezavedna stanja izvajalcev, ki jih predstavljajo notranji konflikti in razrešitev le- teh skozi obstoj. Ob prepletanju različnih vtisov, ki jih ustvari vstopanje v posamezne prostore, se predstava dotika tako osebnih dilem in strahov, kot moči posameznika in s tem oriše celovitost njegovega bitja.

V predstavi se pojavljajo motivi izmenjevanja trenutnega prostora in časa z idealističnim, ki človeka postavi pred spoznanje druge realnosti. Potovanje po prostorih sovpada z doživljanjem in razumevanjem svobode bivanja posameznika. V svetu, v katerega je povabljen gledalec se tri individualne osebnosti prelivajo v eno homogeno zavest.

 

O PROJEKTU Oder360

Projekt Oder360, ki smo ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka – vodenega ogleda predstav z VR očali. Ob vsaki ponovitvi predstave bo sledila tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji predstave.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika.

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za Kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v okviru projekta Oder360 od 11.5. do 10.6. 2022 poleg prezentacij del v virtualnem okolju vabi tudi na serijo informativnih predavanj in pogovorov, s katerimi želimo zainteresirani javnosti predstaviti projekt Oder360: njegov potencial, njegovo podstat, avtorske refleksije izbranih umetnic, uporabljeno VR tehnologijo in naše pristope k virtualizaciji sodobnih uprizoritvenih praks ter možnosti, ki jih ponuja širši kontekst navidezne resničnosti.

  • Petek, 10. junij, 19:30, bralnica
    Oder360 in teorija uprizoritvenih praks in filma
    pogovor po premieri predstave TEBI (Iztok Kovač in Stojan Pelko)

 

Ker je število sedežev za vsako ponovitev izredno omejeno, vas prosimo, da si čim prej zagotovite vstopnico z nakupom preko spleta na www.mojekarte.si oziroma na blagajni Španskih borcev vsak delavnik med 17h in 19h.

Več informacij na: blagajna@spanskiborci.si

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže