fbpx

Kaj želite poiskati?

E - Delavnica

OECD diskusije: Covid-19 in KKS

10. - 27. apr 2020

Diskusije: 10. 4., 17. 4.

Usposabljanje: 27. - 30. 4.

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

OECD pripravlja serijo diskusij na temo koronavirusa (COVID-19) ter kulturnega in kreativnega sektorja: vpliv, inovacije in načrtovanje za obdobje po krizi.

 

Poleg turistične panoge je sedanja kriza koronavirusa (Covid-19) najbolj prizadela kulturni in kreativni sektor. Trenutna kriza je še posebej kritična za kulturne in kreativne sektorje zaradi nenadne in obsežne izgube prihodkov, zlasti za bolj krhke akterje. Nekateri akterji imajo koristi od javne podpore (npr. javni muzeji, knjižnice, gledališča), vendar lahko pride do znatnih proračunskih primanjkljajev.

 

Danes je bolj kot kdaj koli prej pomemben pomen kulture in ustvarjalnosti za družbo. Razpoložljivost kulturnih vsebin prispeva k duševnemu zdravju in dobremu počutju in številne kulturne ustanove so v zadnjih tednih v ta namen zagotovile spletno in brezplačno vsebino. Trajnostni poslovni modeli med in po začetni krizi so nujno potrebni za preživetje sektorja. Če pustimo za seboj bolj krhek del sektorja, bi lahko povzročil nepopravljivo gospodarsko in socialno škodo. Trenutni izziv je oblikovanje javnih podpor, ki kratkoročno ublažijo negativne vplive in pomagajo srednjeročno prepoznati nove priložnosti za različne javne, zasebne in neprofitne akterje, ki se ukvarjajo s kulturno in ustvarjalno produkcijo.

 

Pridružite se razpravam 10. in 17. aprila 2020, ki jim bo med 27. in 30. aprilom sledilo usposabljanje za oblikovalce in izvajalce politik.

 

 

Več informacij in prijave na OECD >>