fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Premiera!

Premieri novih epizod seriala Regional-Special

12. in 13. dec 2021

Novo mesto

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

12. in 13. decembra 2021 bosta na ogled novi epizodi karavane glasbenih posvetov Regional-Special. Tokrat javljanje iz Novega mesta, v sodelovanju z Lokalpatriotom in Galerijo Simulaker. Epizodi o mentalnem zdravju in duševnih stiskah v glasbenih poklicih ter fokus na festivalsko sceno Jugovzhodne Slovenije.

 

Karavana Regional-Special, ki je posvečena debatam na temo glasbenega ekosistema, se tokrat seli v Novo mesto. Na sporedu bosta dve epizodi, posneti v Galeriji Simulaker, v sodelovanju z Lokalpatriotom. Karavana je letos že obiskala Kranj, Mursko Soboto in Novo Gorico, po Novem mestu pa se obetata še zadnji epizodi prve sezone, ki bosta posneti v Mariboru, v sodelovanju s Centrom za kreativnost.

 

Nedelja, 12. december 2021, ob 20. uri
Pogovor o mentalnem zdravju in duševnih stiskah v glasbi in prireditveni dejavnosti (POVEZAVA)

V času epidemije in negotovega delovanja prireditvenega sektorja se je mnogo ljudi znašlo v duševnih stiskah. Pogovor naslavlja vzroke za zaskrbljujoče stanje mentalnega zdravja v prekarnih glasbenih poklicih, odpira prostor za osebne izkušnje glasbenikov in organizatorjev v pandemičnem času ter išče načine za destigmatizacijo in normalizacijo pogovor o duševnih stiskah.

 

Sodelujejo:

  • Tisa Frelih (Mind & Brain Lab / Univerza v Ljubljani)
  • Matic Munc (Glasbeni mladinski center Basement Črnuče)
  • Marjan Lopuh (Analog Agency)
  • Gregor Strasbergar (MRFY)

Moderira: Katarina Juvančič

 

Ponedeljek, 13. december 2021, ob 20. uri
Festivalska scena v Jugovzhodni Sloveniji (POVEZAVA)

Pogovor se je ob organizaciji, izzivih, promociji in financiranju festivalov v omenjeni regiji dotaknil tudi preteklih izvedb festivalov, »koronski« sedanjosti ter pogledov v prihodnost festivalskega dogajanja v regiji. Kako se nanj odziva lokalna skupnost, kako v hitrem digitalnem svetu nagovarjati publiko in kako so se spoprijeli z negotovostjo ter ukrepi zaradi koronavirusa?

 

Sodelujejo:

  • Domen Bohte (Festival Jazzinty)
  • Manja Novak (Festival Črnfest)
  • Jan Strajnar FKK – Festival kulture Kostanjevica)

Moderira: Klara Zupančič.

Regional-Special je del projekta Music Slovenia, ki jo preko Platforme Centra za kreativnost podpira Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje Ljubljana. Center za kreativnost omogočata Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže CzK