fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Okrogla miza

#7 Potencial filmske lokacije

13. dec 2021

| 18:00

Vetrinjski dvor, Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju z Motovilo

 

Avdiovizualna industrija je ena najhitreje se razvijajočih panog. V Sloveniji avdiovizualno industrijo praviloma še vedno umeščamo zgolj na področje kulture in umetnosti, vendar ima izjemen gospodarski potencial.

 

Moderira: Toni Cahunek

 

///

 

18:00 Potencial filmske lokacije

okrogla miza // 90 min

 

Majhna, dostopna, a tudi slikovita Slovenija, postaja vedno bolj zanimiva filmska lokacija tudi za tuje produkcijske hiše. Na okrogli mizi bodo govorci predstavili izkušnje s snemalnimi lokacijami iz vidika ponudnika in uporabnika. Govorili bomo o snemanju filmov in komercialnih vsebin na različnih lokacijah v Sloveniji in tako spodbudili razmislek o potencialu Maribora kot snemalne lokacije, ki lahko bistveno doprinese k prepoznavnosti destinacije ter h gospodarskemu razvoju avdiovizualnega sektorja.

 

Govorci: Rok Ban (Bas Produkcija), Miha Černec (Staragara), Valter Mlekuž (župan občine Bovec), Mojca Planšak (Slovenski filmski center), Uroš Rozman iz RRA Podravje – Maribor ter iz publike Dragan Mladenović (RAW d.o.o.), ki bo po dogodku na voljo za “one-on-one meeting”.

Razvojna platforma Projektor je kontinuirani izobraževalni in povezovalni program, namenjen profesionalizaciji vzhodnoslovenskih avdiovizualnih kreativcev in avdiovizualnih producentov. Družabni večeri v decentraliziranem Mariboru so sestavljeni iz modulov, ki jih izvajajo avdiovizualni profesionalci iz različnih sektorjev. Ob številnih novih pogledih in znanju okolje ponuja odlično priložnost za povezovanje oziroma avdiovizualni “matchmaking.”

Program Partnerske mreže