fbpx

Kaj želite poiskati?

Pogovor

#4 Mestni kino in mesto zanj

31. avg 2021

| 16:00

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razvojna platforma Projektor je kontinuirani izobraževalni in povezovalni program, namenjen profesionalizaciji vzhodnoslovenskih avdiovizualnih kreativcev in avdiovizualnih producentov. Družabni večeri v decentraliziranem Mariboru so sestavljeni iz modulov, ki jih izvajajo avdiovizualni profesionalci iz različnih sektorjev. Ob številnih novih pogledih in znanju okolje ponuja odlično priložnost za povezovanje oziroma avdiovizualni “matchmaking.”

 

Mestni kino v mesto prinaša kakovostno filmsko ponudbo in filmsko-vzgojno-izobraževalne programe za vse generacije. Je festivalsko in kulturno-družabno stičišče za lokalno prebivalstvo in drugi dom za filmske ustvarjalce. Prek primerov dobrih praks bomo osvetljevali problematiko odsotnosti mestnega kina v mestu in iskali mesto zanj.

Vabljeni v Vetrinjski dvor v torek, 31. avgusta ob 16.00!

 

Se vidimo!

 

Moderira: Toni Cahunek

16:00

Predstavitve dobrih praks: Kinodvor, Mestni kino Metropol, Mestni kino Ptuj

 

V ospredje postavljamo tri primere dobrih praks vzpostavitve in delovanja mestnega kina. Z nami bodo svoje izkušnje delili Kinodvor, ki kot največji mestni kino v Sloveniji ponuja najbolj obsežen program, Mestni kino Metropol, ki ga programsko upravlja nevladna organizacija, ki je odvisna od razpisnih sredstev ter tržne dejavnosti, in Mestni kino Ptuj, ki trenutno vzpostavlja že drugo kinodvorano in je del evropskega projekta Resonance Cinema,Cultural Hub for Curious Minds.

17:30

Izhodišča za razvoj filmskega prikazovanja in festivalov v MOM: Film in Maribor

 

Predstavitev strateškega dokumenta “Izhodišča za razvoj filmskega prikazovanja in festivalov v MOM” opredeli problem, ki ga manko mestnega kina predstavlja za lokalno okolje, ter izpostavi dodano vrednost mestnega kina za mesto, lokalno prebivalstvo in filmsko stroko. Zgodovinsko oriše filmsko prikazovanje v Mariboru, analizira trenutno stanje ter predlaga model filmskega prikazovanja in festivalov.

18:00

Mestni kino v dialogu: Film in Maribor, AKMS, Kinodvor, Mestni kino Metropol, Mestni kino Ptuj

 

Okrogla miza.

Program Partnerske mreže