fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Priporočamo

Urbana akademija 2021: Krško

4. sep 2021

| 10:00

Krško

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Arhitetki Ajda Žagar in Mojca Pavlič sta z lokalnimi partnerji (Občina Krško, Klub posavskih študentov (KPŠ), Kulturni dom Krško) razvili lastno, izhodiščno idejo o vzpostavitvi povezovalne poti med železniško in avtobusno postajo in OŠ Jurija Dalmatina. Pot je ena od najpomembnejših, a tudi najbolj izpostavljenih povezav za pešce v tem delu Krškega.

 

Zaključna akcija v sklopu mentorskega programa Urbana akademija bo potekala v Krškem, v soboto, 4. septembra.

 

Arhitektki bosta ob 10h organizirali vodstvo po poti, po brunchu na novih blazinah iz starih cerad pa bosta vodili delavnico izdelave lesenih sedišč s senčniki, s katerimi bosta oživili trg pri Kulturnem domu Krško.

 

Testiranje sedišč bo potekalo isti dan in v živo: arhitektki načrtujeta, da bodo nekatera izdelana že do popoldneva, ko na trg pripeljejo food trucki, KPŠ (Klub posavskih študentov) pa bo na istem trgu organiziral popoldanski koncert.

Urbano akademijo vodi Prostorož. Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže