fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predstavitve projektov

PROJEKTOR #4 Razvoj avdiovizualnih projektov

24. maj 2022

| 16:30

Vetrinjski dvor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Pot filma skozi mrežno-razvojne platforme danes ni samo redna praksa, temveč skoraj nuja za uspešnost projekta. Tako se filmu zraven vsebinskega razvoja odpira tudi več poti za mednarodne koprodukcije ter distribucijo. Kot primer dobre prakse se bodo predstavili trije avtorji z njihovimi projekti.

 

Moderira: Toni Cahunek


PROGRAM:

 

  • 16:30 Mednarodno povezovanje in priložnosti programa Ustvarjalna Evropa MEDIA // Ines Kežman

Motovila spodbuja mednarodno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Izvajamo dejavnosti nacionalne informacijske pisarne za program EU Ustvarjalna Evropa. Na dogodku bomo predstavili priložnosti, ki jih program v sklopu MEDIA omogoča avdiovizualnem sektorju. Gre za podporo za razvoj, distribucijo in promocijo evropskih filmov, televizijskih vsebin in videoiger. Poleg tega omogoča tudi strokovna usposabljanja za producente, režiserje in scenariste idr. AV strokovnjake.

 

  • 17:00 Ofsajd // Nejc Pohar in Juš Premrov

Andraž Jerič, producent produkcijske hiše Temporama, se bo predstavil z razvojem nove televizijske serije Ofsajd avtorjev Nejca Poharja in Juša Premrova, s katerima se je udeležil delavnice »MIDPOINT TV Launch 2022«.

 

  • 18:00 Vse, kar je narobe s tabo // Urša Menart

Vse, kar je narobe s tabo, drugi celovečerec Urše Menart, je temačna komedija o generaciji, raztreseni po Evropi in ki jo pesti epidemija osamljenosti. Na svoji razvojni poti zavil tudi na Cinelink Sarajevo 2021, ki poteka v sklopu Sarajevskega filmskega festivala.

 

  • 19:00 Odpuščanje // Marija Zidar

Celovečerni prvenec slovenske režiserke Marije Zidar, postavljen v sodobno Albanijo, je pronicljiv in pretresljiv prikaz patriarhalne družbe, ujete med napol pozabljeno preteklost in negotovo sedanjost.

 

Lepo vabljeni!

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže