Kaj želite poiskati?

Razstava

Nika Zupanc “Stoli / Seaters”

22. okt 2020 - 8. jan 2021

MAO

Odprtje razstave: 22. oktober, ob 21:00

Na oktobrskem Prenosu veščin predstavljamo mednarodno uveljavljeno slovensko oblikovalko Niko Zupanc, ki je svojo prepoznavnost zgradila z oblikovanjem za priznane blagovne znamke, kot so Dior, Natuzzi, Moooi, Qeeboo, Moroso, Sé itn., ter za prestižne naročnike, za katere oblikuje zaključene kolekcije, interierje ali prostorske instalacije. Poleg predavanja in svetovanja, se Nika predstavlja z izborom ikoničnih kosov stolov. Na razstavi si boste lahko med drugim ogledali: Golden chair (Zlati stol) za Moooi, Stay chair (Ostani stol) za Se, Maid Chair (stol služkinja) za A lot of Brasil, Love chair (ljubezenski stol) za Ghidini, X chair (stol X) za qeeboo, Dolomiti stol za Point, Voyage Chair (stol Potovanja) za Natuzzi in druge.

V Projektnem prostoru MAO se nam bo predstavila z izborom stolov. Ogledali si boste lahko od najnovejših kosov, ki jih je oblikovala za Natuzzi in so bili premierno predstavljeni letos, do njenih zgodnejših kosov za Moooi. Slednji jo je k sodelovanju povabil takoj po njeni samostojni predstavitvi na milanskem tednu oblikovanja leta 2009.

Razstava je javna in odprta in bo na ogled do 8.januarja, 2021.

Nika Zupanc

Diplomirala je na ALUO, mednarodno prepoznanost pa je dosegla s svetilko Lolita, ki je postala del kolekcije Moooi. Leta 2008 je ustanovila svoj studio in od takrat deluje kot samostojna oblikovalka, ki razvija projekte, za svetovno uveljavljena podjetja. Njeni izdelki so postali del kolekcij Moooi, Qeeboo, Sé, Moroso, Nodus in drugih. Razvija pa tudi posebne projekte za prestižne znamke, kot na primer »Room of one’s own« za Dior. Poleg tega razvija izdelke v omejenih serijah tudi v okviru svoje lastne blagovne znamke "Nika Zupanc". Njeno oblikovanje je ikonično. Njeni kosi imajo nosijo izrazito osebno in pripovedno noto, ki so jo pri Elle USA označili kot "punk eleganca".

Program Prenos veščin