fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Svetovanje / Predavanje / Razstava

Prenos veščin: Nika Zupanc

22. okt 2020

| 19:00

na spletu

Svetovanje: 10:00

Predavanje: 19:00

Vodstvo po razstavi: 21:00

prijavi se

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Na oktobrskem Prenosu veščin bomo predstavili mednarodno uveljavljeno slovensko oblikovalko Niko Zupanc, ki je svojo prepoznavnost zgradila z oblikovanjem za priznane blagovne znamke, kot so Dior, Natuzzi, Moooi, Qeeboo, Moroso, Sé in druge prestižne prestižne naročnike, za katere oblikuje zaključene kolekcije, interierje ali prostorske instalacije. V zadnjem desetletju je zgradila tudi svojo osebno kolekcijo ikoničnih kosov, skozi katere interpretira sodobno kulturo ter preizkuša meje tehnologij in materialov; med njimi je na primer svetilka Black Cherry iz pihanega stekla.

Njen obsežni oblikovalski opus zajema skorajda vse objekte za dom in bivanje, od pohištva, delovnih miz in zof do lestencev ter celo desk za srfanje. Tokrat se nam bo v MAO predstavila z izborom stolov. Na razstavi si boste lahko ogledali vse od najnovejših kosov, ki jih je oblikovala za Natuzzi in so bili premierno predstavljeni letos, do njenih zgodnejših kosov za Moooi. Slednji jo je k sodelovanju povabil takoj po njeni samostojni predstavitvi na milanskem tednu oblikovanja leta 2009. Od takrat se v Milanu predstavlja vsako leto.

 

Na predavanju, ki bo spremljalo odprtje razstave, nam bo Nika Zupanc predstavila svojo karierno pot in dogodke, ki so nanjo odločilno vplivali. Pred tem pa bo osebno svetovala drugim oblikovalcem pri njihovih kariernih odločitvah.

Predavanje bo mogoče spremljati v živo na spletni strani CzK, na naših družbenih kanalih YouTube in Facebook, pri čemer bo lahko publika predavateljici po predavanju zastavila vprašanja.

Svetovanje bo potekalo 22. oktobra med 10h in 12h. Vsak izmed udeležencev bo imel na voljo 15 minut, da se Niki osebno predstavi. Vsa mesta za svetovanje so že zasedena.

četrtek, 22. oktober, 2020

10:00

Individualno svetovanje z Niko Zupanc

 

Na delavnico se je treba prijaviti. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po elektronski pošti na naslov info@czk.si, da vam bo Nika lahko svetovala. Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato se prijavite čim prej.

19:00

Predavanje Nike Zupanc

 

Predavanje je javno in odrto, vendar pa zaradi napotkov NIJZ dvorana lahko sprejme le do 40 mest.

 

Predavanje bo mogoče spremljati v živo na YouTube

21:00

Odprtje razstave Stoli / Seaters brez otvoritvene slovenosti

Nika Zupanc

Diplomirala je na ALUO, mednarodno prepoznanost pa je dosegla s svetilko Lolita, ki je postala del kolekcije Moooi. Leta 2008 je ustanovila svoj studio in od takrat deluje kot samostojna oblikovalka, ki razvija projekte, za svetovno uveljavljena podjetja. Njeni izdelki so postali del kolekcij Moooi, Qeeboo, Sé, Moroso, Nodus in drugih. Razvija pa tudi posebne projekte za prestižne znamke, kot na primer »Room of one’s own« za Dior. Poleg tega razvija izdelke v omejenih serijah tudi v okviru svoje lastne blagovne znamke "Nika Zupanc". Njeno oblikovanje je ikonično. Njeni kosi imajo nosijo izrazito osebno in pripovedno noto, ki so jo pri Elle USA označili kot "punk eleganca".

Program Prenos veščin