fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
webinar

Glasbeni posel 3.0: Kompas glasbenega ekosistema

30. sep–21. okt 2020

| 9:30–12:30

na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Med 30. septembrom in 21. oktobrom bomo preko spleta gostili francoskega glasbenega strokovnjaka Yvana Boudilleta. Webinar bo potekal vsako sredo od 9.30 do 12:30. Udeležba brezplačna, potrebne predhodne prijave.

 

Webinar Kompas glasbenega ekosistema (od digitalne revolucije do strategije uporabnikov), ki je del seriala Glasbeni posel 3.0, ki ga SIGIC izvaja v sodelovanju s Centrom za kreativnost, obsega štiri srečanja s francoskim strokovnjakom za digitalne medije Yvanom Boudilletom iz pariškega podjetja TheLynk, ki bodo potekala vsako sredo od 9:30 do 12:30, od 30. septembra do 21. oktobra.

 

Webinar bo obsegal štiri srečanja in naslednje teme: 

 

30. september – Evolucija glasbenega polja
  pregled dvajsetletne digitalne transformacije v kreativnih industrijah
  veriga stebrov glasbene industrije skozi perspektivno uporabnika

 

8. oktober – Vloga podatkov v glasbi
– vsebina je kraljica, metapodatki so ključ
– priporočila uporabnikom na podlagi metapodatkov
– marketing in promocija na podlagi podatkov
– umetna inteligenca in »lažni« artisti

 

14. oktober – Digitalni pribor za glasbeno popotovanje
– glasba skozi oči uporabnika
– zemljevid storitev za glasbenika
– glasbenik kot start-up?
– uvod v modul študije primerov

 

21. oktober – Modul študije primerov
– 20 minutne predstavitve študije primerov udeležencev webinarja
– srečajmo inovatorje: klepet z izbranimi predstavniki tujih spletnih platform in start-upov

 

Udeležba na webinarju je brezplačna, po predhodni prijavi TUKAJ. Na osnovi prijave boste prejeli povezavo in geslo za udeležbo na webinarju. 

 

Modul študije primerov bo rezerviran za 4-6 izbranih konkretnih projektov, s katerimi se ukvarjate udeleženci. Izbrali jih bomo tekom izvajanja webinarja. 

Usposabljanje  Glasbeni posel 3.0 poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Yvan Boudillet

Yvan Boudillet je ustanovitelj podjetja TheLynk, ki se ukvarja s svetovanji na področju inovacijskih projektov v kreativni ekonomiji, s poudarkom na digitalizacijskih prehodih ter razvoju start-up projektov. Je tudi predavatelj na francoski šoli Audencia Business School iz Nantesa, kjer se posveča modulom, ki prečijo področje tehnologije in kreativnosti ter modulom s področja menedžmenta in podjetništva na področju kreativne ekomonije. Med leti 2007 in 2016 je bil zaposlen v francoskih izpostavah založb Warner Music in EMI Music, deloval je na področju razvoja digitalnih poslovnih strategij, razvoju občinstva ter monetizacije glasbe skozi različne digitalne platforme in start-upe. 

Program partnerske mreže