fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Trienale rokodelstva

14. mar–15. maj 2024

Posavski muzej Brežice

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Center za kreativnost in MAO vabita na otvoritev razstave Trienale rokodelstva, ki se seli v Posavski muzej Brežice. Otvoritev bo potekala v četrtek, 14. marca, ob 18. uri v Galeriji Posavskega muzeja Brežice. Razstava bo na ogled do 15. maja 2024.

 

Razstava predstavlja 38 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Trienale rokodelstva in obrti, ki ga je razpisal konzorcij partnerjev, ter 10 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, ki ga je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal Center za kreativnost. Razstava prispeva k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

 

10 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, je bilo predstavljenih na razstavi Centra za kreativnost Izdelovanje prihodnosti | Crafting Futures. Izdelki naslavljajo aktualno temo povezovanja sodobne oblikovalske produkcije z bogato kulturno dediščino rokodelstva in obrti kot virom navdiha in idej za sodobno, inovativno, trajnostno ter lokalno proizvodnjo, temelječo na naravnih materialih, tradicionalnih znanjih in spretnostih.

 

Razstava bo v Posavskem muzeju Brežice na ogled do 15. maja 2024.

 

Partnerji projekta so Koroški pokrajinski muzejSlovenski etnografski muzejMuzej za arhitekturo in oblikovanje, Center za kreativnost, Distributed DesignEvropska UnijaKoroška galerija likovnih umetnostiPodjetniški center Slovenj Gradec in Center Rog.