fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Zaključni dogodek

CROUZATOR DEMO DAY: Pregledna razstava ob zaključku programa

23. maj 2024

| 17:00

Crouzet, Slovenska Bistrica

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabimo vas na dogodek CROUZATOR DEMO DAY: Pregledna razstava ob zaključku programa, ki bo potekal v četrtek, 23. maja 2024, ob 17:00 v prostorih Crouzet na naslovu Partizanska 24, Slovenska Bistrica.

 

Na dogodku bodo razstavljeni in predstavljeni projekti, ki so se razvili v okviru kreativnega inkubatorja Crouzator:

  • Delavnice ustvarjanja nakita iz recikliranega aluminija, Danuška Hauptman,
  • Ko hiše oživijo, Natalija Sinkovič,
  • Vabilo v prostor skozi ilustracijo, Hana Nekrep,
  • Arhitekturna inštalacija, paviljon iz prefabriciranega odpadnega aluminija, Jure Kozmus in Hana Nekrep.

 

Ustvarjalci bodo predstavili projekte, ki na inovativen način prikazujejo, ohranjajo, krepijo in valorizirajo lokalno dediščino na območju Slovenske Bistrice. Projekte so ustvarjalci razvijali in oblikovali v obdobju trajanja inkubatorja Crouzator ob podpori individualnih mentorstev, strokovnih izobraževanj in finančne spodbude. Program je rezultat sodelovanja Občine Slovenska Bistrica in Centra za kreativnost.

 

Dogodek bo tudi priložnost za mreženje s kreativnimi posamezniki in predstavniki različnih sektorjev.

Danuška Hauptman: Delavnice oblikovanja nakita iz recikliranega industrijskega aluminija

Projekt združuje trajnostno oblikovanje nakita iz aluminija z delavnicami, ki spodbujajo zavedanje o okoljski trajnosti in trajnostnem oblikovanju. Delavnice v mestnem jedru Slovenske Bistrice nudijo priložnost za učenje in praktično usposabljanje v umetnosti oblikovanja nakita. Skozi delavnice udeleženci razvijajo svoje kreativne veščine, spoznavajo tehnike ročne obdelave materialov in si samostojno oblikujejo svoj kos nakita.

Natalija Sinkovič: Ko hiše oživijo

Ustvarjalka dediščino bistriškega mestnega jedra predstavlja z ročno izdelanimi izdelki, ki povezujejo preteklost s sedanjostjo. Ustvarja svečnike, ki predstavljajo imitacije nekaterih pomembnejših bistriških zgodovinskih hiš. Vsaka embalaža bo vsebuje kratko zgodovino hiše, kar obogati izkušnjo prejemnika in prispeva k širjenju zavedanja o pomenu teh posebnih mestnih biserov.

Hana Nekrep, Mag. Inž. Arhi: Vabilo v prostor skozi ilustracijo

Skozi umetnost (ilustracijo in arhitekturo) si umetnica prizadeva ohranjati in oživiti slovensko kulturno dediščino. Analogno, s tradicionalno ročno slikarsko tehniko tuš na platno, slika nesnovno kulturno dediščino, podobe etnoloških in pravljičnih bitij. V projektu »Vabilo v prostor skozi ilustracijo«, ustvarja serijo ilustracij in produktov z motivi iz domačega prostora, okolice Slovenske Bistrice.

Hana Nekrep, Mag. Inž. Arhi. in Jure Kozmus, Mag. Inž. Arhi.: Arhitekturna inštalacija, paviljon iz aluminija

Njuna vizija je ustvariti arhitekturno stvaritev, ki bo s svojo sodobnostjo ustvarila kotrast s srednjeveškim tkivom mesta, obenem pa izražala tesno povezanost prostora z glavno industrijo kraja. Uporabljata lokalno predelane materiale, s čimer želita poudariti trajnostnost in lokalno identiteto projekta. Paviljon bo prilagodljiv in ga bo mogoče postaviti na različne lokacije, hkrati pa po končani razstavi omogoča enostavno recikliranje. S svojo arhitekturno inštalacijo vabita k odkrivanju in razmišljanju o javnem prostoru Slovenske Bistrice.