fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
IZBOR V POSPEŠEVALNIK

V kreativni pospeševalnik Crouzator izbrani štirje projekti

V petek, 18. decembra 2023, je v prostorih RIC Slovenska Bistrica potekalo uvodno srečanje za izbrane projekte poziva za pospeševalnik Crouzator: Kreativni inkubator, ki bo s sodelovanjem lokalnih ustvarjalcev iz različnih kreativnih in podjetniških sektorjev omogočal zagon novih idej, znanj, veščin, izdelkov in produkcije ter s tem prispeval k aktivaciji in razvoju lokalnega okolja.

 

Na poziv je prispelo 13 raznolikih prijav iz različnih kreativnih in kulturnih sektorjev, ki prepletajo sodobno, inovativno ustvarjalno produkcijo z bogato kulturno dediščino lokalnega okolja Slovenske Bistrice. Strokovna komisija je izbrala štiri projekte, ki so se uvrstili v program:

  • Delavnice ustvarjanja nakita iz recikliranega aluminija, prijaviteljice Danuške Hauptman,
  • Ko hiše oživijo, prijaviteljice Natalije Sinkovič,
  • Vabilo v prostor skozi ilustracijo, prijaviteljice Hane Nekrep in
  • Arhitekturna inštalacija, paviljon iz prefabriciranega odpadnega aluminija, prijaviteljev Jureta Kozmusa in Hane Nekrep.

 

Ustvarjalci bodo do aprila 2024 s finančno spodbudo v vrednosti 3.000 EUR, specializiranimi izobraževanji in mentorskimi svetovanji Centra za kreativnost zasnovali prototipe produktov ali storitev, ki na inovativen način prikazujejo, ohranjajo, krepijo, razvijajo in valorizirajo lokalno dediščino na območju Slovenske Bistrice. Ta podpora bo omogočila, da svoje zamisli iz konceptualne faze prenesejo v prototipe ali celo produkcijo.