fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Javni poziv

Trienale rokodelstva in obrti

Rok za prijave: 12. mar 2023

Konzorcij projektnih partnerjev: Koroški pokrajinski muzej (KPM), Koroška galerija Likovnih umetnosti (KGLU), Podjetniški center Slovenj Gradec (PCSG), Slovenski etnografski muzej (SEM), Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) in Centrom Rog objavlja javni poziv za sodelovanje na razstavi Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 26. septembra do 19. novembra 2023 v Slovenj Gradcu.

 

Rokodelske razstave v Slovenj Gradcu imajo bogato tradicijo in predstavljajo eno najpomembnejših manifestacij za predstavitev ročno izdelanih izdelkov. Nova edicija trienala rokodelstva in obrti želi odražati spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja in izpostaviti aktualnost ter relevantnost tovrstnih procesov. Na trienalu želimo predstaviti izdelke, materiale in prototipe, ki temeljijo na ročni izdelavi in izhajajo iz tradicionalnih rokodelskih panog. K sodelovanju želimo povabiti ustvarjalce različnih profilov, ki z ročnimi načini izdelovanja oživljajo tradicionalna znanja rokodelskih panog in hkrati razvijajo lastno prakso ter rokodelstvo razumejo kot vir idej in še neodkritih invencij. Izpostaviti želimo prožnostni potencial rokodelstva in obrti ter njuno relevantnost za današnjo spreminjajočo se družbeno in okoljsko situacijo. Razstava bo prispevala k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

 

Javni poziv je namenjen rokodelcem, obrtnikom, oblikovalcem, umetnikom ter drugim ustvarjalcem in kolektivom različnih izobrazb in profilov, ki se ukvarjajo z različnimi načini ročne izdelave na temelju rokodelskih znanj.

 

Več o javnem pozivu in postopku prijave najdete tukaj.

 

Prijavitelj izpolni elektronski prijavni obrazec, ki je dosegljiv na spletni povezavi Trienale rokodelstva in obrti – prijavni obrazec najkasneje do 12. marca 2023.