fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Odprtje razstave [Tunel 29]

18. jun

| 18:00

MAO

Vodeni ogledi: 18:00 in 21:00

Pogovor Internacionalizacija oblikovanja: 19:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razstavo [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet, ki smo jo prvotno pripravili za milanski teden oblikovanja, odpiramo v MAO.

Razstava bo na ogled do 16. avgusta.

 

V scenariju, ki ga predstavljamo, je naše naravno okolje uničeno, zdaj živimo v Tunelu 29. Na razstavi predstavljeni projekti predvidevajo temno prihodnost, postindustrijsko distopijo, kjer življenje vztraja le še v strogo nadzorovanem umetnem okolju, napolnjenem s pohištvom, ki smo si ga sami naredili iz reciklirane plastike, lesa invazivnih rastlinskih vrst in nabranih odpadnih kovin, preživeli pa gojimo svojo hrano. Kako se prizadevanja za spopadanje s takšno resničnostjo odražajo v oblikovanju za jutri?

 

Izbor tridesetih izdelkov, ki si upajo pogledati onkraj sedanjosti, je nastal na podlagi odprtega poziva za sodelovanje. Cilj »oblikovanja za postapokaliptični svet« je odpeljati ljudi iz območja ugodja in poiskati oblikovalske rešitve za realnost, ki jo že živimo. Kako se lahko pripravimo na neizogibno apokalipso, ki jo napovedujejo virusi in podnebne katastrofe? Kako lahko s svojimi vsakodnevnimi dejanji vplivamo na to, da se bo morda odmaknila?

 

V prihodnosti se bo oblikovanje vrnilo k lokalnemu. Potrebne bodo enostavne in večnamenske rešitve. Naučili se bomo novih spretnosti kot je gojenje lastne hrane ali izdelovanje pohištva ter reciklirali staro. Vrnili se bomo k obrtem ter humiziranemu digitalnemu svetu, ki nam bo pomagal bolje živeti. Vrnili se bomo na podeželje.

 

Izbor 30-ih izdelkov si lahko pogledate na naslednji povezavi.

 

Ob otvoritvi razstave organiziramo pogovor o možnosti internacionalizacije oblikovanja po Covid 19 krizi. Več o dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

18:00

voden ogled razstave

19:00

pogovor o internacionalizaciji oblikovanja

21:00

voden ogled razstave

Razstava [Tunel 29]