fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

Ustvarjalna obzorja / Obzorje 2020 in Ustvarjalna Evropa

4. okt 2018

| 9:30

OSMO/ZA

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na dogodku bomo povezali ustvarjalce in raziskovalce, ki jih zanima sodelovanje v kulturi, umetnosti, humanistiki, družboslovju in tehnologiji, ter predstavili priložnosti, ki jih ponujata programa EU Ustvarjalna Evropa in njegov »veliki brat« za področje raziskav in inovacij – Obzorje 2020, vključno z mrežo HERA in mednarodnim projektom EqUIP (EU-India Platform for social sciences and humanities).

 

Sodelujejo: 
Programe EU bodo predstavili Petra Žagar (MIZŠ, Obzorje 2020), dr. Davor Kozmus (MIZŠ, mreža HERA in mednarodni projekt EqUIP) in Mateja Lazar (Motovila, Ustvarjalna Evropa).

 

Izkušnjo mednarodnega sodelovanja in partnerskega povezovanja bodo delili:
*Alenka Pirman, Društvo za domače raziskave: TRACES – Transmitting Contentious Cultural Heritages with the Arts (s podporo programa EU Obzorje 2020);
*Luka Frelih, Društvo Ljudmila: European Art-Science-Technology Network for Digital Creativity (Ustvarjalna Evropa);
*dr. Peter Purg, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici: MAST – Master Module in Art, Science and Technology (Ustvarjalna Evropa);
*dr. Barbara Murovec, Umetnostnozgodovinski inštitut ZRC SAZU: TransCultAA (HERA / Obzorje 2020);
*Manca Vinazza in Tamara Leskovar, Filozofska fakulteta Univerza v Ljubljani, Oddelek za arheologijo: ENTRANS – Encounters and Transformations in Iron Age Europe (HERA / Obzorje 2020).
Pogovor bo povezoval Uroš Veber iz zavoda Projekt Atol.

 

Rok za potrditev udeležbe je torek, 2. oktober 2018, in sicer obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija (glej spodaj). Število mest je zaradi prostorskih omejitev omejeno na 30 udeležencev.
Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

 

Dogodek organizira zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (nacionalna kontaktna točka za Obzorje 2020). Ustvarjalna obzorja so eden prvih dogodkov letošnjega Meseca znanosti.

Prijave >>

 

 

9:30 - 10:00

Registracija in dobrodošlica s kavo.

10:00 - 12:00

O programih EU Obzorje 2020 in Ustvarjalna Evropa, mreži HERA in projektu EqUIP ter primerih dobre prakse.

12:00 - 12:30

Odmor s prigrizkom in kavo.

12:30 - 14:00

Pogovor o medsektorskem povezovanju in sodelovanju.