fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Konferenca

European Creative Industry Summit 2023

27. okt 2023

Bilbao

V Bilbau se bo odvila konferenca European Creative Industry Summit 2023, na kateri bodo predstavniki kreativnega in kulturnega sektorja razmišljali o inovacijah, zelenem prehodu in družbi. V okviru tridnevnega dogodka bo potekalo tudi odprtje EIT Culture & Creativity jugozahodnega kolokacijskega centra v Barceloni, ki povezuje živahni mesti Bilbao in Barcelono.

 

Na konferenci bodo strokovnjaki, predstavniki kulturno-kreativnega sektorja in oblikovalci politik raziskovali alternativne vire znanja ter spodbujali vključujoče pristope k inovacijam in tehnološkemu razvoju. Odpirali bodo vprašanja o tem, kako sprejemamo in uporabljamo inovacije, zlasti v nujnem kontekstu preoblikovanja našega planeta k okolju prijaznim, digitalnim in družbenim spremembam, ki so pred nami.

 

Poudarek bo na potrebi po dekolonizaciji inovacij, ki lahko spodbudi bolj vključujoče in pravične pristope k tehnološkemu razvoju. S spodbujanjem raznolikih in vključujočih pristopov h kreativnosti in inovacijam lahko razvijemo nove zamisli in tehnologije, ki bolje zadovoljujejo potrebe družbe in okolja.

 

ECIS bo gostil tudi uradno predstavitev EIT Culture & Creativity. Izvedeli boste lahko o novih priložnostih, ki jih bo odprlo najobsežnejše evropsko inovacijsko omrežje.

 

Na panelu Primeri in prototipi novih politik, ki temeljijo na kulturno-kreativnem sektorju, bo skupaj s Charlesom Landryjem, Creative Bureaucracym, Joseanom Urdangarinom, vodjo kulturne in ustvarjalne enote – baskovska vlada, Arthurjem Le Gallom, direktorjem KEA, in Jenny Kornmacher, razvijalko kulturnih in ustvarjalnih industrij ter mednarodnih odnosov v regiji Skåne, sodelovala tudi Anja Zorko, vodja CzK.

 

Dogodek lahko spremljate tudi prek spleta. Registriraj se >>