fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Otvoritveni dogodek

Evropski dnevi kulture in kreativnosti na Dunaju

Center za kreativnost je kot partner EIT Culture & Creativity in Kreativwirtschaft Austria sodeloval na otvoritveni konferenci Evropski dnevi kulture in kreativnosti, ki je potekala 10. in 11. oktobra na Univerzi uporabnih umetnosti na Dunaju. Dogodek je obeležil odprtje kolokacijskega centra na Dunaju, ki bo deležnikom na območju jugovzhodne Evrope in alpskega prostora omogočil dostop do storitev EIT Culture & Creativity.

 

Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 450 obiskovalcev iz 33 držav, so sodelovali tudi slovenski predstavniki podpornih organizacij in oblikovalci politik. Dogodka so se udeležili predstavniki Ministrstva za kulturo, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, Ministrstva za zunanje zadeve ter drugi predstavniki slovenskega kulturnega in kreativnega sektorja. Njihova udeležba je poudarila izredni pomen kulturnega in kreativnega sektorja za prihodnji razvoj inovacij v okviru EU ter uresničitev vizije CzK o tesnejšem medsektorskem povezovanju.

 

Na Forumu o politikah in prihodnosti kulturnega in kreativnega sektorja sta sodelovala Peter Baroš, svetovalec ministrice za kulturo in Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost. Na panelu Naslednja renesansa in na Forumu o odprtih podatkih preteklosti pa sta sodelovala še Jurij Krpan, umetniški vodja na Inštitutu Kersnikova, in Urška Starc Peceny, vodja inovacij v podjetju Arctur na oddelku Turizem 4.0.

 

EIT Culture & Creativity je najmlajša skupnost znanja in inovacij Evropskega tehnološkega inštituta, ki bo kulturne in kreativne sektorje in industrije (KKSI) povezala v največjo inovacijsko mrežo v Evropi. Njihov cilj je razdeliti približno 300 milijonov EUR sredstev EIT v okviru programa Horizon Europe v obdobju financiranja EU 2021-2027 za inovacije v povezovanju kulturnega in kreativnega sektorja z izobraževalnimi programi, stortivami, produkti, podjetji in družbo. Vabimo vas, da spremljate kanale Centra za kreativnost, kjer bomo delili priložnosti, razpise in možnosti za subvencije.