fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

KNJIŽNI SEJEM FRANKFURT 2023

KNJIŽNI SEJEM FRANKFURT 2023

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije objavlja natečaj za oblikovanje nacionalnega paviljona Slovenije, častne gostje, ter slovensko stojnico na knjižnem sejmu v Frankfurtu.

Namen natečaja, katerega naročnik je Javna agencija za knjigo, je poiskati strokovno najprimernejšo oblikovno prostorsko zasnovo paviljona in stojnice Slovenije na sejmu ter izdelovalca projektne dokumentacije za izvedbo teh ureditev.

 

Za sodelovanje na natečaju ni potrebno biti član zbornice. Natečajnike pozivajo, da oblikujejo čim bolj multidisciplinarne natečajne skupine, ki bodo znale celovito odgovoriti na natečajne zahteve in v katere bodo vključeni arhitekti, oblikovalci, vizualni umetniki, scenografi itd.

 

Slovenija bo na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu oktobra leta 2023 predstavljena kot častna gostja. V paviljonu bo Slovenija predstavila slovenska literatura, kultura in dežela. Cilj natečaja je zagotoviti vrhunsko predstavitev in ustrezne prostorske pogoje za kakovostno izvajanje programa in aktivnosti častnega gostovanja Slovenije ter v istem oblikovnem konceptu zasnovati (oz. preoblikovati) tudi slovensko stojnico na sejmu literature in založništva v Frankfurtu. Gre za pomemben projekt, od uspeha natečaja oz. od izbrane rešitve bo odvisen mednarodni ugled slovenske knjige in kulture. Zasnova paviljona in stojnice naj odraža bogastvo slovenske literarne, kulturne in naravne krajine, ter predstavlja slovensko kulturo na inovativen, svež, zanimiv način.

 

Dokumentacijo in dodatne informacije za izdelavo natečajne naloge najdete na spletni strani ZAPS in na portalu javnih naročil.

 

Rok za oddajo natečajnih elaboratov je 4.oktober, 2022.