fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Kreativni pogon – Izziv 2: Skupina Optima

Kreativni pogon – Izziv 2: Skupina Optima

Podjetje Skupina Optima vabi k sodelovanju ustvarjalce, ki imajo znanja in izkušnje na področju razvoja, zasnove in oblikovanja novih izdelkov ter proizvodnje novih izdelkov.

Center za kreativne industrije (CKI) Maribor in Center za kreativnost (CzK) v sklopu projekta Kreativni pogon vabita ustvarjalce s področja kulturno kreativnega sektorja, da se prijavijo za sodelovanje s podjetji iz različnih panog, ki želijo okrepiti sodelovanje s kreativnim sektorjem.

 

Izziv 2 – Skupina Optima

 

O podjetju: Skupina Optima se že 20 let ukvarja z raziskovalno razvojnimi projekti, vzpostavlja sodelovanja med podjetji, strokovnimi institucijami in akademiki na različnih ravneh in projektih.

 

O izzivu: Z objavljenim izzivom želimo v sodelovanju z zainteresiranimi in kompetentnimi ustvarjalci razviti nov produkt na področju zunanjih senčil in zastiral za različne objekte (industrijske stavbe, stanovanjske hiše idr.), ki  bi v toplih mesecih nudili učinkovito senčenje prostorov ter zmanjšali porabo energije za hlajenje le-teh. Zunanja senčila  stavb predstavljajo rešitev za trajnostne prihranke in učinkovito ravnanje  z energijo, namenjeno za hlajenje notranjih prostorov. V podjetju skupaj z raziskovalci in strokovnjaki iz FABLAB-a izvajamo eksperimentalno fazo projekta, s testiranjem in pridobivanjem podatkov o vplivih senčenja na temperaturo v prostorih, predvsem v poletnih mesecih. Na podlagi meritev bomo pripravili analizo podatkov za senčene in nesenčene prostore ter predstavili vpliv senčenja na udobje bivanja. Pomembni vidiki pri razvoju senčil  in zastiral so tudi inovativnost oblikovne zasnove, zanesljivost pri uporabi, cenovno-stroškovni vidik ter primernost uporabe na različnih objektih. Pri razvoju si želimo  sodelovanja z oblikovalci in arhitekti,  ki so sposobni zasnovati in oblikovati izdelek, ki bo primeren za proizvodnjo v širšem obsegu. Z novim izdelkom želimo pritegniti in nagovoriti različne projektante, ki  sodelujejo pri snovanju in  načrtovanju sodobnih novogradenj, za katere je učinkovitost pri porabi energije zaradi hlajenja prostorov, zelo pomembna. Neposredni uporabniki novih učinkovitih senčil bodo lastniki objektov (hiše, večstanovanjske hiše, poslovni prostori, industrijski objekti).

 

Potrebna znanja, ki jih pričakujemo so: poznavanje in izkušnje s področja design managementa, znanja s področja oblikovanja novih proizvodov in načrtovanja proizvodnje. Od prijaviteljev pričakujemo znanje, izkušnje in  reference s področij razvoja in oblikovanja ter proizvodnje novih izdelkov.

 

Za prijavo na Izziv 2 na naslov nina.kirbis@cki.si pošljite:

  • svoj življenjepis s ključnimi referencami in morebitnimi spletnimi povezavami do vašega dela
  • motivacijsko pismo, zakaj bi želeli sodelovati s podjetjem Skupina Optima

 

Prijavljeni ustvarjalci bodo pridobili možnosti za predstavitev svojih referenc, znanj in idej izbranim podjetjem glede na njihove potrebe. S podjetjem jim bomo omogočili individualen kontakt z namenom iskanja priložnosti za prihodnje sodelovanje.

 

Več informacij in prijave na www.cki.si.

 

Projekt Kreativni pogon nastaja v okviru Partnerske mreže CzK 2020. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 

Organizator Kreativnega pogona

Center za kreativne industrije Maribor

Rok za prijavo

15. sep 2020