fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Nagrada BAD 2023

Nagrada BAD 2023

Nagrada BAD 2023 poziva nedavno diplomirane umetnike in oblikovalce po vsem svetu, ki jih zanima premikanje meja med umetnostjo in znanostjo.

Nagrada BAD 2023 ponuja oblikovalcem in umetnikom po vsem svetu priložnost, da ustvarijo novo multidisciplinarno delo v sodelovanju z uglednimi nizozemskimi raziskovalci. Tri zmagovalne ekipe bodo prejele 25.000 € za uresničitev svojih projektov, ki premikajo meje znanstvenega raziskovanja in ustvarjalnega izražanja. Projekti bodo razstavljeni tudi na razstavi Bio Art & Design v MU Hybrid Art House.

 

Nagrada BAD spodbuja oblikovalce in umetnike, da se poglobijo v svet bio umetnosti in bio oblikovanja ter ustvarijo nova dela v tesnem sodelovanju s prestižnimi nizozemskimi znanstveniki, ki delujejo na številnih področjih, kot so trajnost, hrana, zdravje, biotehnologija, vrtnarstvo in kmetijstvo, s poudarkom na živih materialih: od molekul do vesolja in vsake bio entitete vmes, naravne in sintetične.

 

Upravičeni do nagrade ste lahko, če ste pred največ petimi leti diplomirali na oblikovalski ali umetniški šoli/akademiji (na magistrski ali diplomski ravni). Kandidate spodbujamo, da svoje predloge povežejo z nedavnim razvojem (življenjskih) ved, s poudarkom na živih materialih.

 

Cilji nagrade so:

  • Vzbuditi zanimanje in navdušenje nad interakcijo med umetnostjo in znanostjo z visokokakovostno, izvirno umetniško prakso in poglobljenim sodelovanjem.
  • Preučiti družbene, kulturne in etične kontekste znanosti skozi umetnost.
  • Spodbujati visokokakovostno interdisciplinarno prakso in sodelovanje med umetnostjo/oblikovanjem in znanostjo/tehnologijo.
  • Spodbujati razvoj umetniških/oblikovalnih projektov s potencialnimi praktičnimi aplikacijami.
  • Financirani projekti morajo biti sodelovanja med umetniki/oblikovalci in raziskovalci/znanstveniki, ki temeljijo na enakovredni izmenjavi idej in znanja. Projekti, predlagani za nagrado BAD, morajo biti novi in še ne delujoči ali še ne v celoti izvedeni.

 

Prijavo lahko oddate do 22. februarja 2023.

Razpisovalec

Bio Art & Design Award

Delež sofinanciranja

25.000 EUR

Rok za prijavo

22. feb 2023